Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Обрано Голову Вищого антикорупційного суду. Що про неї відомо…

Збори суддів обрали з третьої спроби Головою новоствореного Вищого антикорупційного суду суддю Олену Танасевич. Вона набрала 23 голоси з 38 при 20 необхідних.5e7882bdea62b5cce2371a6ea82d173c

Танасевич закінчила харківську юридичну академію Ярослава Мудрого, а присягу судді склала в 2012 році. Потім працювала суддею Печенізького райсуду Харківської області. Рух ЧЕСНО не знайшов компромату на Танасевич.

Раніше під час повторного голосування зборів суддів жоден із двох претендентів на посаду голови ВАКС не отримав більшості голосів: суддя Апеляційної палати Олег Павлишин отримав 15 голосів, а суддя першої інстанції Олена Танасевич – 16 голосів.

Нагадаємо, 11 квітня в Україні офіційно почав роботу Вищий антикорупційний суд. Президент Петро Порошенко затвердив 38 суддів новоствореного органу. Вони прийняли присягу й офіційно розпочали виконання своїх обов’язків.

Після ухвалення Верховною Радою закону «Про Вищий антикорупційний суд», у ньому виявилися норми, які виводять з юрисдикції суду вже порушені справи проти вищих посадових осіб. Однак Міжнародний валютний фонд вніс до закону поправки, які скасовують цю норму. Президент Петро Порошенко врахував їх у фінальному тексті закону. Таким чином уже розкриті злочини розглядатиме Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше з конкурсу на посади до Вищого антикорупційного суду вибули десять кандидатів у судді.

Олена Танасевич не повідомляє свою дату народження – в її деклараціях і анкетах зазначено, що це конфіденційна інформація.b2142cd5189f062c648133283bfab383

Закінчила Харківський державний педагогічний університет ім. Григорія Сковороди, ставши фахівцем з правознавства з правом викладати правові дисципліни, а потім – магістерську програму в Національному університеті Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого. У жовтні 2018 року стала кандидатом юридичних наук.

З 2004 по 2010 рік працювала юристом у декількох фірмах, в тому числі на підприємстві її чоловіка Енергетична альтернатива.

У серпні 2010 року стала помічницею голови Апеляційного суду Харківської області, у 2012 році – помічницею судді того ж суду.

З червня 2012 року працювала суддею Печенізького районного суду Харківської області. З березня 2013 року по березень 2015 року була заступницею голови цього суду. Була суддею цього суду до того, як виграла конкурс на посаду судді Вищого антикорупційного суду.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Рідна сестра – Ольга Малахова – з лютого 2012 по травень 2015 року працювала помічницею судді Господарського суду Харківської області, з травня 2015 року по вересень 2016 року – помічницею голови цього ж суду, з 6 по 15 вересня 2016 року – заступницею начальника організаційного аналітичного відділу цього суду. Зараз працює у виконавчій службі області.

Чоловік Михайло Танасевич – підприємець. Згідно з декларацією судді за 2018 рік, в їхній спільній власності – квартира в Харкові площею 56,7 квадратних метра, 14 земельних ділянок в Запорізькій області площею 20 тисяч квадратних метрів кожна, дві земельні ділянки в Харкові площею 1200 і 1000 квадратних метрів. Крім того, Михайло Танасевич має право користування трьома земельними ділянками в Запорізькій області площею 20 тисяч квадратних метрів кожна, ділянкою в Запорізькій області площею 40 тисяч квадратних метрів, двома ділянками в Харківській області площею 20 тисяч квадратних метрів кожна, ділянкою в Харківській області площею 80 тисяч квадратних метрів і ділянкою в Харківській області площею 40 тисяч квадратних метрів.

Олені Танасевич належить автомобіль Peugeot 107 2012 року випуску, її чоловікові – автомобіль Daewoo Sens 2005 року випуску, у спільній власності у них є ще один автомобіль – Ssangyong Actyon 2006 року випуску.

Михайлу Танасевичу належить 50% ТОВ Енергетична альтернатива, 100% ТОВ Серафим Солар Україна, 50% ТОВ Євро Енерджі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Під час конкурсу на посаду судді Вищого антикорупційного суду Олена Танасевич набрала найбільшу кількість балів – 792.

За даними Чесно результат її анонімного письмового тестування – 82,5 бала, практичного завдання – 59,5 бала, загальний результат іспиту – 142 бали.

Під час співбесіди з Вищою кваліфікаційною комісією суддів у лютому 2019 року Танасевич, коментуючи земельні ділянки свого чоловіка в Запорізькій області, розповіла, що, на його думку, найкраще інвестувати в землю. За її словами, її чоловік знайшов недорогі земельні ділянки, придбав їх з метою подальшої бізнес-діяльності і тепер викорчовує на них старий черешневий сад. На той момент йшлося про шість земельних ділянок у Запорізькій області.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності