Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ОБСЄ – друг чи ворог розв’язанню конфлікту на сході України

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг розповів, що моніторингова місія ОБСЄ не побачила доказів російського втручання на Сході України.

Про це Хуг розповів в інтерв’ю Foreign Policy .

Заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні заявив, що в ОБСЄ бачили людей з розпізнавальними знаками Російської федерації, але, за його словами, “таку форму можна купити будь-де”.

На питання, яка позиція ОБСЄ з приводу втручання Росії у події на Сході України Александр Хуг відзначив: “Що стосується того, що ми побачили на місці, ми не побачили прямих доказів (російського втручання). Втім, ми бачили конвої, які виїжджають і в’їжджають до України по брудних дорогах посеред ночі в місцях, де немає офіційного перетину кордону“.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
 За словами Хуга, який цього місяця залишає посаду в СММ ОБСЄ, на одній із ділянок прикордонної території, ОБСЄ вдалось зафіксувати незаконний перетин кордону і опублікувати відповідне відео.

Ми бачили особливі види зброї, які ми в деталях описали, включно із військовим електронним озброєнням. Ми також говорили із взятими в полон українською армією бранцями, які заявляють, що вони служать російській армії та під час ротації беруть участь у військових діях в Україні“, – заявляє Хуг.

Ми бачили також розпізнавальні знаки Німеччини, Іспанії та інших – але також Росії“, – відзначає Хуг.CFC36087-FBC7-49A8-A445-A2F10A84BAC9_w1023_s

Нагадаємо, заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг 31 жовтня йде зі своєї посади.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності