Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ОБСЄ спростувала закиди МЗС Угорщини щодо ситуації в Закарпатті

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив, що ситуація в Закарпатській області залишається спокійною, наразі немає потреби у розширенні складу місії, як це закликало зробити МЗС Угорщини. Тобто направити постійну місію ОБСЄ в Закарпатську область через освітню реформу, яка, на думку МЗС, обмежує права угорської меншини на вивчення угорської мови.

“Загалом ми бачимо, що ситуація в регіоні спокійна. Ми не робимо жодних висновків, але якщо ситуація зміниться і ми встановимо факти, які викликатимуть занепокоєння, ми про них повідомимо”, – заявив Хуг в одному з інтерв’ю.

За словами Хуга, ситуацію на Закарпатті сьогодні моніторить команда СММ з Івано-Франківська, і ця модель роботи довела свою ефективність.

“Районом нашої діяльності є вся територія України, а не тільки окремі області. Патрулювання в Закарпатській області регулярно проводилися від самого початку роботи місії. Залежно від ситуації їх могло бути більше чи менше, і так само буде надалі”, – наголосив представник ОБСЄ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Відповідно до мандата місії, офіси СММ розміщено у десятьох містах України: Києві, Одесі, Львові, Херсоні, Івано-Франківську, Харкові, Донецьку, Дніпрі, Чернівцях та Луганську.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності