Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Обшук НАБУ в будинку Дубневича-старшого

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять обшук в будинку колишнього народного депутата Богдана Дубневича.

Слідчі дії проходять в рамках справи про легалізацію коштів.1032435

Пізніше проведення обшуків підтвердили і в НАБУ. Прес-служба бюро повідомила, що слідчі дії проходять у справі про легалізацію коштів, ухилення від сплати податків і недостовірного декларування.

«Слідча дія санкціонована і здійснюється в рамках розслідування кримінальної виробництва за фактами можливої легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, умисного ухилення від сплати податків і недостовірного декларування колишнім і діючим народними депутатами України», – повідомили у відомстві.

За попередніми підрахунками НАБУ, Ярослав і Богдан Дубневичі протягом 2013-2018 років нібито легалізували понад 2 млрд грн доходів, отриманих злочинним шляхом.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, у січні 2018 року НАБУ розкрило схему розкрадання газу на 1,4 млрд грн. За цією справою у Львові були затримані четверо посадових осіб енергокомпаній, бенефіціарами трьох із них виявилися народні депутати Ярослав і Богдан Дубневичі.

У червні 2018 року суд відкрив НАБУ доступ до рахунків братів Дубневичів. Йдеться про рахунки, через які ймовірно відмивалися згадані 1,4 млрд грн. За поданням НАБУ, ТЕЦ у Новому Роздолі та Новояворівську заарештували і передали в управління АРМА.

Ярослав безуспішно намагався оскаржити правомірність роботи АРМА у Конституційному суді. На нього пізніше подали повідомлення у НАЗК про конфлікт інтересів, адже він, будучи головою парламентського комітету, захищав свої приватні інтереси. У жовтні стало відомо, що влада планує поставляти газ на конфісковані у Дубневичів енергоактиви.

У січні 2019 року в Генпрокуратурі підтвердили, що отримали подання від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на позбавлення депутатської недоторканності Ярослава Дубневича.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності