Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ОДНІЄЮ РУКОЮ Б’ЮТЬ, ІНШОЮ – ОБІЦЯЮТЬ

Після провального для України референдуму щодо Асоціації з ЄС у Нідерландах, як не дивно, Парламентцієї країни таки відхилив пропозицію скасувати ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, повідом­ляє BBC.
Із такою пропозицією виступила Соціалістична партія Нідерландів, представників якої вважають євроскептиками. Вони – проти зближення України з Європою.
Зі 150-ти депутатів 75 проголосували проти скасування, 71 – за.
Ще раз розглянути це рішення вимагали результати нещодавнього референдуму. За явки трохи більше 32% проти асоціації з Україною проголосували 61% виборців, за – 38%.
Однак це не зобо­в’я­зувало уряд країни скасовувати ратифікацію угоди, оскільки референдум був консультативним.
Тепер голландський уряд, який очолює прем’єр Марк Рютте, має можливість запропонувати зміни до Угоди про асоціацію.
Рютте раніше обіцяв обміркувати і запропонувати свої варіанти протягом двох місяців – до настання парламентських канікул у країні.
І ось тепер Європейська комісія, за повідомленням її прес-служби, пропонує Європарламенту і Раді Європейського Союзу скасувати візи для громадян України.
Європейська комісія пропонує перенести Україну до списку держав, громадяни яких мають змогу подорожувати до Шенгенської зони без віз.
Ця пропозиція є наслідком позитивної оцінки, наданої Єврокомісією у грудні минулого року, у ній, зокрема, міститься підтвердження того, що Україна вдало виконала усі критерії у рамках плану дій з візової лібералізації.
У Єврокомісії зауважують, що після того, як ця пропозиція буде ухвалена Європейським парламентом і Радою ЄС, громадянам України з біометричними паспортами більше непотрібно буде оформлювати візи при поїздках в Шенгенську зону строком до 90 днів.

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності