Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

ОДНІЄЮ ДУПОЮ У ШІСТЬ КРІСЕЛ, – західні демократи в шоці

Екс-прем’єр Австралії таємно призначив себе главою п’яти міністерств, повідомляє The Guardian.

Під час пандемії з березня 2020 року до травня 2021 року прем’єр Моррісон став ще й міністром охорони здоров’я, фінансів, главою МВС, казначейства та Міністерства промисловості. Тобто, разом із прем’єрським Моррісон примудрився водночас сидіти у шести кріслах. Публічно його призначення не оголошувалися. Сам Моррісон вважає, що “діяв із найкращих спонукань в умовах кризи”.

Про ці призначення не було поінформовано не лише громадськість, а й у деяких випадках навіть урядовці. Як таке стало можливим на найдемократичнішому континенті, західний світ б’ється в здогадках… 

“Ризик, що міністри стануть непрацездатними, захворіють, потраплять до лікарні, не зможуть виконувати роботу в екстреній ситуації або навіть загинуть, був дуже великий”, — пояснив причину своїх дій експрем’єр.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Моррісон визнав, що призначення на додаткові посади було зайвим. І повідомив, що забув про це, оскільки “було багато справ”.

У судових документах йдеться, що Моррісон був “направлений і призначений генерал-губернатором” головою Міністерства промисловості та ресурсів у квітні 2021 року.

У свою чергу прессекретар генерал-губернатора Девіда Герлі підтвердив призначення. Він зазначив, що міністри часто керують відомствами, які відрізняються від їхньої основної діяльності. Такі призначення не вимагають церемонії складання присяги, зазначив представник Герлі.

При цьому міністри не знали, що ділять посаду із прем’єром. Так колишній глава МОЗ Грегор Хант проводив збори щодо боротьби з коронавірусом спільно з Моррісоном. Публіка не знала, що слухає одразу двох міністрів охорони здоров’я.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності