Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Один український пірат вартує 20 іноземних, – доведено ним, підтверджено СБУ

Служба безпеки України затримала громадянина України, який захопив судно в Індійському океані і вимагав викуп за його звільнення в розмірі $ 500 тис.
Як повідомляє прес-центр СБУ, це ПЕРШИЙ ВИПАДОК В ІСТОРІЇ УКРАЇНИ, коли повідомили про підозру в піратстві.

Отож, мабуть, у якійсь мірі можна пишатися відважністю цього вовка-одинака в цілому Індійському океані.

Відзначається, що піратом виявився житель Миколаївщини. Він влаштувався роботу в міжнародну компанію, яка займається охороною комерційних судів від піратів. Однак, замість того, щоб охороняти корабель, чоловік сам захопив його.

Погрожуючи зброєю капітану корабля, зловмисник заявив команді, що вимагає змінити курс судна і грошову винагороду в $ 500 тис. Почалися переговори з менеджерами компанії власника судна, які тривали 4 дні. Представникам судноплавної компанії вдалося умовити пірата здати зброю і розблокувати корабель за $ 6 тис. “, – йдеться в повідомленні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Однак, коли зловмисник повернувся на плавучу базу охоронної компанії, він захопив її арсенал і почав нові переговори. Він вимагав $ 100 тис. – інакше погрожував викинути всю зброю за борт.

Компанія відмовилася виплачувати викуп. Підозрюваний встиг викинути частину зброї, згодом його зупинили силою. Так як події розгорталися у відкритому морі, то його неможливо було притягти до відповідальності – на нейтральні води не поширюється юрисдикція жодної країни.

Пірата вдалося затримати вже в Україні. В ході спецоперації СБУ зловмисника викрили в Миколаєві. З часу приїзду на батьківщину він кілька разів змінював паспорта і місця проживання.

На даний момент йому повідомили про підозру по ч.1 ст. 446 ККУ, тобто в піратстві, а саме застосування насильства, грабежі або інших ворожих діях по відношенню до екіпажу морського судна.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Зазначимо, що багато українських та іноземних істориків у книгах про світове піратство присвячують окремі розділи запорізьким козакам, порівнюючи Січ із карибськими вольницями, а їхні чайки під малиновими стягами із піратськими флотиліями Моргана та інших флібустьєрів. Та й не слід тут забувати також про варязькі гени у нащадків русичів, а основне морське ремесло вікінгів оспорювати не буде вже ніхто…

Цікаво, що актор Талгат Нігматулін, який зіграв головного пірата Салеха у легендарному фільмі “Пірати ХХ століття”, події якого теж розгортаються у водах на сході Індійського океану, окрім узбецької та татарської крові мав й українську від однієї із своїх бабусь…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності