Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Одинадцять брудних нелегалів у Porsche Cayenne

Раніше українські гуцули та бойки на дорогих іномарках, скажімо, як Volkswagen Touareg, Toyota Land Cruiser Prado та ін. їздили до лісу по дрова чи на річку по каміння, тож не дивно, що тепер цю традицію від них перейняли й поляки. Так поблизу кордону із Білоруссю польська поліція спільно із прикордонниками зупинила для контролю чорний Porsche Cayenne. У салоні правоохоронці побачили водія і 11 громадян Іраку, які нелегально потрапили до Польщі.

Інцидент трапився у місті Більськ-Підляський, що за 30 км від кордону із Білоруссю, у Підляському воєводстві. Місцева поліція повідомила, що для контролю зупинили автомобіль Porsche Cayenne із державним номерним знаком Великопольського воєводства.

«За кермом сидів 24-річний громадянин України. Виявилось, що у салоні він перевозив 11 громадян Іраку, які нелегально перебували на території Польщі», – повідомила Polsat News інспекторка відділу роботи з пресою підляської поліції Ельжбета Заборовська.

Громадянина України затримали. Йому висунули звинувачення в організації нелегального перетину кордону. Суд арештував українця на два місяці. Водій пояснив, що авто позичив у знайомого.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Водій також відповідатиме за керування автомобілем без прав та перевезення п’яти пасажирів понад дозволену кількість місць», – додали у поліції.

Нагадаємо, на початку вересня Польща ввела режим надзвичайного стану у прикордонних з Білоруссю повітах. Причиною такого кроку стала міграційна криза, яка почалась ще у серпні, коли тисячі мігрантів, які прибували у Білорусь із країн Азії, намагались нелегально перетнути кордон і потрапити до Польщі. Уряд Польщі назвав такі дії Білорусі «гібридною війною», а самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка звинуватили у спробах втягнути Європу у міграційну кризу зразка 2015 року.

Від початку міграційної кризи польська поліція затримала близько 200 водіїв, які загалом перевозили понад 900 нелегальних мігрантів.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності