Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Охорона тернопільської «опозиції»

Наприкінці минулого тижня, вночі, як це вже за кілька днів до цього було зроблено у Києві в будівлі Міністерства АГП, у Львові в ОДА та інших областях Західної України, «Самооборону», яка чергувала в приміщенні Тернопільської ОДА замінили представниками ВО «Свобода». Наступного дня «Правий сектор» прокоментував ситуацію:

«Тернопільський «Правий сектор» брав найактивнішу участь у революційних процесах в місті, зокрема у взятті під народний контроль приміщення Тернопільської ОДА. Дотримуючись ставки на єдність усіх протестних сил і сподіваючись на чесність опозиційних політиків, ми намагалися максимально співпрацювати з іншими суб’єктами революційного процесу. Інколи ми опинялися в авангарді революційної боротьби, змушуючи інших тримати певний рівень принциповості. Усе це ми робили не для отримання якихось політичних дивідендів, а для того, щоб пришвидшити мить перемоги Національної революції.
3 лютого бійці тернопільського «Правого сектору» офіційно стали одним із загонів місцевої самооборони. Це дало нам надію на те, що наша співпраця з опозиційними силами стала ще міцнішою. Однак вже 4 лютого у приміщенні Тернопільської ОДА розпочалися ганебні дії, котрі свідчать про намагання «офіційних» лідерів протестного руху в місті Тернополі згорнути революційний процес і прийти до цілковитого порозуміння з місцевими представниками режиму внутрішньої окупації.
Спочатку бійцям «Правого сектору» котрі прийшли на свою зміну по охороні приміщення ОДА, було сказано, що вони мають вихідний день і наразі їхні послуги не є потрібними. Це не подіяло, і «Правий сектор» продовжував перебувати в приміщенні ОДА доти, доки не отримали від свого керівництва наказу про відхід, зумовленого небажанням конфліктувати. В цей же час під керівництвом місцевих опозиціонерів до приміщення ОДА прибули працівники міліції та охоронці-«спортсмени», а «Самооборона» отримала «вихідний».
Зараз існують достатні підстави вважати, що лідери місцевих опозиційних сил розраховують на цілковитий компроміс з режимом внутрішньої окупації, зокрема з губернатором В. Хоптяном та обласною прокуратурою, яка, імовірно, має компромат на деяких опозиційних політиків. І все це відбувається у той час, коли контроль над областями має стратегічне значення з огляду на можливість відчутного тиску на центральних суб’єктів існуючого режиму…»

За матеріалами: realno.te.ua

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності