Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Окупанти застосовують в Криму улюблену тактику – використання цивільних у якості “живого щита”.

Днями в українських ЗМІ була опублікована  оновлена інтерактивна мапа військових об’єктів російських окупантів на території анексованого Криму.

Звертає на себе увагу той факт, що на цій карті з”явилося 123 нових військових об’єктів противника.

Примітно, що окупанти почали зводити фортифікаційні споруди, які розділяють Керченський півострів від решти Криму. Не виключено, що саме ця лінія, згідно з задумом російського командування, стане останньою межею оборони окупаційної армії під час потенційних боїв за півострів.

Крім цього, відомо щонайменше кілька ліній оборони на території анексованого півострова.
Крім того, російське командування розглядає можливість українського морського десанту на півострів, тому почали активно проводити інженерні фортифікаційні роботи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Пов”язано це з тим, що окупаційна влада прекрасно розуміє, що у разі успішного наступу ЗСУ на Запорізькому напрямку, військове угруповання російської армії, зосереджене в Криму,  може опиниться фактично у пастці. Тому Росія готується до тривалої оборони Кримського півострова.

Західні союзники, зокрема Міністерство оборони Великобританії, справедливо звертають увагу на те, що прорив Сил оборони України в Запорізькій області поставив би під загрозу так званий “сухопутний коридор” до окупованого Криму, який сполучає півострів із територією Ростовської області РФ.

Якщо ЗСУ візьмуть під постійний вогневий контроль як Чонгарський, так і Кримський міст, то російська окупаційна армія фактично залишається без можливості передислокації особового складу, боєкомплекту і, відповідно, буде поставлено питання або евакуації російської окупаційної армії або здачі в полон. Розуміючи ментальність російських військовослужбовців, мабуть, російське військово-політичне керівництво Росії готує їх як знакові жертви. Швидше за все, буде ухвалено рішення Крим тримати до останнього.

Відзначу велику кількість військових об’єктів, розташованих поряд із населеними пунктами. Я вважаю, що російські військові роблять це спеціально – прикриваються громадянським населенням від ударів ЗСУ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Застосовується улюблена тактика російських окупантів – використання цивільного населення як “живий щит”. Йдеться про те, що російські окупанти будуть використовувати цю тактику в момент запобігання можливому прориву української армії – спробують нав’язати нам вуличні бої.

Крім того, так російські військові намагаються захистити себе від ударів БПЛА та крилатих ракет Storm Shadow. Атака цими ракетами щодо об’єктів військової інфраструктури – перший етап каскадної наступальної операції.
За стандартами НАТО, перш ніж розпочати наступальну сухопутну операцію, українські військові мають знищити ракетами місця постійної дислокації російських військ, а також склади з боєкомплектами та паливно-мастильними матеріалами.

Україні значною мірою вдалося фактично заблокувати логістику окупаційних військ російської федерації шляхом завдавання вогневого ураження по базах накопичення і складах ворога.

Шанси утримати півострів у противника досить проблематичні. До того ж це не вдавалося ще нікому, починаючи здавна  і закінчуючи роками Другої світової війни, як для підрозділів Радянської армії, так і для німців.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крим – це фактично пастка для російських окупантів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності