Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Олександр Вілкул став пропагандистом української мови, – війна міняє переконання

Міський голова Кривого Рогу Олександр Вілкул закликає мешканців міста спілкуватися українською мовою.

Він визнає, що Кривий Ріг – досить російськомовне місто, однак вважає, що перехід на українську має відбуватися поступово і добровільно.

“Рубати з плеча не будемо”, – запевняє він.

В місті створюються безкоштовні мовні курси, де кожен охочий зможе вдосконалити свої знання української мови.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Захищаючи Україну, треба враховувати не тільки військовий фронт, а й культурний. Так історично склалося, що ми, криворіжці, звикли переважно розмовляти російською мовою, але зараз МОВА – це також наша зброя. У Кривому Розі ми не будемо «рубати з плеча». Ми робимо лагідний процес переходу на українську мову і створюємо комфортні умови для цього.

Зокрема, з 1 липня Військова адміністрація організувала в кожному районі міста мовні клуби «Спілкуймося українською». А для тих, кому зручніше опанувати українську в онлайн режимі, розпочалися онлайн-курси «Говоримо українською правильно», – написав Вілкул у своєму телеграм-каналі.

По завершенню курсів учасники отримають електронні сертифікати.

Вілкул, який завжди був російськомовним, зізнався, що це непросто.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Так, я роблю щоденні вечірні брифінги російською. І в цьому є глибокий сенс. Тому що я говорю переважно з російськомовним півднем і сходом. Проте, вже більшість нарад я проводжу українською. Процес перетворень триває!”, – зазначив криворізький очільник.

Кривий Ріг – рідне місто президента України Володимира Зеленського. Він родом із російськомовної родини і покращував своє знання українців вже після того, як вирішив балотуватися на пост глави держави.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності