Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Омбудсмен спершу критикував новий закон про мобілізацію, а тепер…

Із закону про мобілізацію планують прибрати норми, які можуть порушувати базові конституційні права людини. Але необхідно розуміти, що в умовах повномасштабної війни та воєнного стану Конституція офіційно дозволяє обмежувати права громадян.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Водночас базові конституційні права громадян у законопроєкті про мобілізацію порушувати не можна.

«Там є деякі норми, які суперечать Конституції, але вчора була робоча нарада з представниками Міноборони, де ми вже досягли компромісу – як забезпечити закон про мобілізацію та дотримуватися прав людини», – сказав Лубінець.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

До внесення документа до зали буде надано експертну оцінку від його відомства, а також законопроєкт пройде через профільний комітет.

«Але це не повинно заважати виживанню країни та поповненню армії. Тут ми маємо покладатися на думку військового командування», — резюмував він.

Президент Володимир Зеленський привітав, що проблеми мобілізації почали обговорювати та ухвалювати відкрито.

У поліції вважають, що правоохоронці не повинні бути залучені до роздачі повісток військовозобов’язаним, оскільки мають свій функціонал роботи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А у Мінфіні наразі не знають, де брати кошти на продовження мобілізації, оскільки внутрішній потенціал фінансування військових потреб армії вичерпано.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності