Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Оновлено склад ЦВК та обрано її нового голову

Новий склад ЦВК: 10 членів комісії представляють Слугу народу, по два – ОПЗЖ і За майбутнє, по одному – Голос, ЄС і Батьківщину. Головою ЦВК став член попереднього складу Олег Діденко.226467
13 вересня парламент одним голосуванням звільнив весь склад Центральної виборчої комісії. Весь цей час в Україні не було ЦВК, оскільки звільнені члени не мали права тимчасово виконувати обов’язки. Така затримка з призначенням навіть призвела до того, що секретаріат комісії досі не отримав заробітну платню за минулий місяць. І ось сьогодні, 4 жовтня, Рада нарешті вирішила цю проблему, призначивши 17 членів Центрвиборчкому. Абсолютна більшість тепер за представниками правлячої партії Слуга народу (10), два члени – у Опозиційної платформи – За життя, два – у групи За майбутнє і по одному – у Голосу, Європейської солідарності і Батьківщини.
Оксана Боярчук (Слуга народу) – приватний нотаріус (з 2012 року). У 2008-2010 роках працювала начальником юридичного відділу компанії Атлас Ворд Білдінг Сістемс Україна. У 2002-2008 роках – юридичний консультант компанії Брейн Груп. У 2007 році притягувалася до юридичного супроводу виборчого процесу на позачергових парламентських виборах.
Юрій Буглак (Європейська солідарність) – юрист, депутат Ради 8-го скликання від Блоку Петра Порошенка. До потрапляння в парламент був головним юридичним радником корпорації Roshen. У 2002-2006 роках працював помічником нардепа Петра Порошенка. Співзасновник 5 каналу.
Гатаулліна Олена (Слуга народу) – юридичний консультант. У 2012 році балотувалася в Раду від партії УДАР Віталія Кличка. Згідно реєстру фізосіб, Гатаулліна досі є членом партії УДАР. Раніше обіймала посади заступника голови і члена політради УДАРу. Була помічницею нардепа 8-го скликання Анатолія Євлахова (БПП).
Андрій Гевко (Голос) – член політради і заступник голови партії Голос. Був помічником члена ЦВК Леонтія Шипілова. В 2016-2018 роках працював в Реанімаційному пакеті реформ. У 2009-2016 роках з перервами робота в Міносвіти. Помічник-консультант нардепа 7-го скликання Михайла Головка (Свобода). Один із засновників громадянської мережі ОПОРА. У 2006-2008 роках – виконавчий директор цієї організації. На останніх парламентських виборах балотувався від Голосу (№23 у списку).
Вікторія Глущенко (Батьківщина) – головний консультант відділу представництва в судах управління правового забезпечення Секретаріату Центрвиборчкому (з 2013 року). У 2011-2012 роках була помічником нардепа, а в 2013 році – помічником члена ЦВК. При цьому у її автобіографії, яку роздали нардепам, не зазначено, якому саме члену ЦВК вона допомагала.
Віталій Грень (Слуга народу/За майбутнє) – юрист, засновник і керівник компанії Грень і партнери. Керівник юридичного департаменту та член політради партії УКРОП. У 2011 році працював юридичним консультантом партії Україна майбутнього. Раніше цю партію очолював близький соратник олігарха Ігоря Коломойського Святослав Олійник. Засновник і член правління громадської організації Асоціація християн-юристів.
Олег Діденко (Слуга народу) – член попереднього складу ЦВК за квотою партії УДАР. У 2008-2014 роках займався приватною юридичною практикою. У 2007-2010 роках – виконавчий директор юридичної групи Колегіум. У 2007 році перший заступник юрдепартаменту виконкому партії Народний союз Наша Україна. У період з 2003 по 2014 рік працював помічником нардепа Давида Жванії, Миколи Катеринчука, Романа Безсмертного, Владислава Каськіва та Валерія Іщенко.
Сергій Дубовик (ОПЗЖ) – з 2014 року-заступник керівника секретаріату ЦВК. У 2013-2014 роках був радником голови Центрвиборчкому Михайла Охендовського. У 2008-2013 роках – директор Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників юстиції в Мін’юсті. Член ЦВК в березні-грудні 2004 року під головуванням Сергія Ківалова. Був помічником нардепів Валерія Бондика, Леоніда Кравчука, Григорія Суркіса та Ігоря Шурми. У 2007 році балотувався в Раду від Партії регіонів, а в 1998 році – від СДПУ(о).
Андрій Євстігнєєв (Слуга народу) – член попереднього складу ЦВК за квотою партії Батьківщина. До цього працював доцентом кафедри екологічного права КНУ імені Тараса Шевченка. Засновник адвокатського бюро Євстігнєєв, Сидоренко і партнери. Директор компанії РСП Інтернешнл, засновниками якого є громадяни Австрії і РФ. Помічник нардепів від “Батьківщини” Валерія Кальченка та Бориса Тарасюка.
Ірина Єфремова (Слуга народу/За майбутнє) – член попереднього складу ЦВК за квотою партії Народний фронт. У 2014-2018 роках – нардеп від Нарфронту. У 2014 році – депутат Харківської облради від “Батьківщини”, а також радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. З 2010 року – заступник директора Інституту регіональної політики. У 2005-2010 роках – голова Печенізької районної державної адміністрації.
Кармаза Олександра (Слуга народу) – головний консультант юридичного управління апарату Верховної Ради. Доцент КНУ імені Тараса Шевченка. Була помічницею нардепа 4-го скликання Григорія Омельченка (БЮТ). На останніх парламентських виборах балотувалася в списку партії Слуга народу під номером 162.
Павло Любченко (Слуга народу) – професор кафедри державного будівництва Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. З 2000 року – завідувач відділом Науково-дослідного інституту державного будівництва та місцевого самоврядування Національної академії правових наук. У 2014 році балотувався в Раду від Радикальної партії Олега Ляшка. У 2019 році вже балотувався від партії Голос. Був кандидатом у судді Конституційного Суду.
Юрій Мірошниченко (ОПЗЖ) – нардеп 5-7 скликань від Партії регіонів, а 8-го скликання від Опозиційного блоку. У 2010-2014 роках – представник президента Віктора Януковича у Верховній Раді. У 2004-2005 роках – член президії партії “Трудова Україна” Сергія Тігіпка. На позачергових виборах до Ради балотувався від ОПЗЖ під 41-м номером у списку.
Володимир Перепелюк (Слуга народу) – науковий консультант відділу забезпечення дієвого голови та заступника голови суду секретаріату Касаційного адміністративного суду. Експерт Центру політико-правових реформ.
Віталій Плукар (Слуга народу) – член попереднього складу ЦВК за квотою партії БПП. До цього працював завідувачем відділу моніторингу діяльності місцевих органів влади і підтримки законодавчих ініціатив у департаменті місцевого самоврядування Адміністрації президента. Був помічником нардепа 7-го скликання Валерія Карпунцова (УДАР). Дружина Ірина Плукар працює помічником судді у Вищому господарському суді.
Сергій Постівий (Слуга народу) – керуючий справами виконкому Білоцерківської міськради Київської області (з 2017 року). Радник мера Білої Церкви. Помічник нардепа 8-го скликання Сергія Кудлаєнка (БПП).

Фрицький Юрій (Слуга народу) – завідувач кафедри конституційного, адміністративного права та соціально-гуманітарних дисциплін Інституту права та суспільних відносин університету “Україна” (з 2009 року). У 2000-2009 роках – завідувач кафедри конституційного права Академії муніципального управління.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності