Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Онук київського єврея став новим держсекретарем США

Сенат США затвердив на посаду держсекретаря Ентоні Блінкена, який підтримує надання Україні оборонного озброєння.

За підсумками голосування Блінкен отримав необхідний 51 голос.
Ентоні Блінкену — 58 років. Він народився у непересічній родині євреїв. Його батько обіймав посаду посла США в Угорщині. Рідний дядько був послом Сполучених Штатів у Бельгії.

Його дід по батьковій лінії емігрував з Києва, коли місто перебувало під контролем Російської імперії.

Був заступником радника з питань національної безпеки (2013-2015 рр.) та заступником держсекретаря (2015-2017 рр.) під керівництвом президента Барака Обами.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За адміністрації Клінтона Блінкен працював у Держдепартаменті та на керівних посадах у штаті Ради нацбезпеки.

Блінкен працює з Байденом вже понад 20 років. У 2020 році він був радником з питань зовнішньої політики президентської кампанії Байдена.

Тоні Блінкен восени 2017-го, через пів року після інавгурації Трампа, в своїй статті для The New York Times написав, що треба нарешті озброїти Україну: “Останній шматок пазла — це дипломатія. Іронія тут в тому, щоб використати ООН для реалізації останнього блефу Путіна — миротворчих сил для сходу України на вигідних Москві умовах. Джиу-джитсу (японське бойове мистецтво, — ред.) для Адміністрації США: дайте миротворцям взяти під контроль всю окуповану територію, поставте все важке озброєння під замок, поверніть Україні контроль над своїм кордоном, і ми (з Росією. — Авт.) домовились“.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності