Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ООН тільки тепер побачила ОЗНАКИ воєнних злочинів рф в Україні

Через два роки повномасштабної війни в Україні в Організації Об’єднаних Націй нарешті визнали, що є ознаки воєнних злочинів, скоєних російськими окупантами під час повномасштабного вторгнення в Україну. росія «значно не змогла захистити цивільних осіб у та що є ознаки того, що російські сили скоїли воєнні злочини в Україні».

Про це заявив Верховний комісар ООН з прав людини Фолкер Тюрк, повідомляє видання The Guardian.

«російська федерація значною мірою не вжила адекватних заходів для захисту цивільних осіб і цивільних об’єктів від наслідків їхніх атак», – сказав Тюрк у Раді з прав людини в Женеві.

Моніторинг відомства вказує на «грубі порушення міжнародного права прав людини, серйозні порушення міжнародного гуманітарного права та воєнні злочини, насамперед з боку військових рф», пояснив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Армія рф регулярно скоює воєнні злочини в Україні. Низка країн Заходу засуджували Кремль за це та пообіцяли покарати всіх причетних до скоєння злочинів.

Європол створив Оперативну робочу групу (OTF) для надання допомоги в розслідуваннях воєнних злочинів, скоєних рф в Україні. У проєкті беруть участь 14 країн.

Крім того, Україна розслідує 271 воєнний злочин проти довкілля, скоєний росією від початку повномасштабної війни проти нашої країни, у тому числі 15 випадків екоциду.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності