Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Опале листя і папір з нього вже заробляють для винахідника з Закарпаття

Українська компанія Re-leaf починає продавати свою паперову продукцію з опалого листя в промислових масштабах.

Нова партія складається з двох тонн паперу.

Re-Leaf зазначає, що вартість продукції буде дорівнювати собівартості звичайного крафтового паперу, що дозволить її масово продавати.

Нагадаємо, технологію створення паперу з опалого листя Re-Leaf розробив у 2018 році школяр із Закарпаття Валентин Фречка, за що здобув золоту медаль на Олімпіаді в Нью-Йорку. У 2019 році технологія успішно пройшла тести на спеціалізованому обладнанні. Перша промислова партія паперу, з опалого листя, випущена восени 2020 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У травні 2021 Фречка поставив перед собою нову амбітну мету. Тепер він хоче, щоб RE-leaf виробляв 5 тонни паперової продукції щомісячно.

Нагадаємо, що раніше газета “За лаштунками” вже писала про винахід Валентина Фречки, як і був показаний і сам процес виготовлення паперу з опалого листя.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності