Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

До опівнічного Івано-Франківська повертається “сухий закон”

Так сьогодні, 14 квітня,  Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, де панує “свободівська” більшість, вніс на розгляд сесії зміни до плану діяльності міської ради.mineralnyj-sekretar-i-limonadnyj-dzho

Згідно зі змінами, вже у третьому кварталі 2018 року управління економічного та інтеграційного розвитку має розробити проект рішення міської ради про заборону продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, столових вин суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) після 22:00.

Начальника управління економічного та інтеграційного розвитку Володимир Устинський пояснив, потім проект цього рішення винесуть як регуляторний акт на обговорення. «Послухаємо, що люди скажуть. Можливо народ збереться і скаже, що заборонити треба після 22:30 або 00:00. Нехай люди обговорюють, бо він стосується майже всіх підприємців, які торгують алкоголем», – каже посадовець і відразу виправдовується, буцімто проект розробляють, щоб попередити вживання слабоалкогольних та алкогольних напоїв серед юних франківців.

Тільки чиновник забув пояснити, як убезпечити молодь від купівлі алкоголю вдень і, чому молодь повинна вештатися  майже опівночі закладами міста, де є муніципальна поліція?

Натомість Устинський не забув перевести стрілки з місцевої влади на Президента: «Це питання давно обговорюється. Колись ми вже забороняли продаж, але тоді подали в суд і ми змушені були скасувати рішення. Але тепер вийшов відповідний указ Президента і ми знову можемо винести на обговорення це питання».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як доводить досвід минулих років не тільки Івано-Франківська, але й інших обласних центрів, впровадження “опівнічного сухого закону” жодним чином на статистику молодіжної пиятики та злочинів, скоєних в стані алкогольного сп’яніння, не впливає. Натомість, такий закон неабияк збагачує місцевих чиновників, які є власниками магазинів, літніх майданчиків та кафе, де завжди вільно можна придбати алкоголь після настання “комендантської години”…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності