Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

“Ополченка” – легендарна командир жіночого танкового екіпажу ДНР перейшла на бік України

Водночас на окупованому Донбасі готується прем’єра “фільму” з нею у головній ролі.

Головна героїня “стрічки”, про яку за кремлівські гроші зняли перший повнометражний  “ДНРівський” фільм – “Ополченочка” – втекла з окупованої території до України. І тепер навіть готова свідчити про всі воєнні злочини Росії на Донбасі в Гаазькому трибуналі.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

Її називали символом Новоросії. Стрімка військова кар’єра: від санітарки – до командування цілим полком. Легендарний командир танкового екіпажу.
Прем’єру “фільму” окупанти вже  анонсують на День перемоги 9 травня. Але тут така для них халепа – головна героїня “стрічки” – втекла з окупованої території. Незважаючи на високу військову посаду, кар’єру, гроші і почесті – жінка вирішила перейти на бік України. До тих, проти кого так завзято бореться її героїня у ворожому блокбастері.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На окупованих територіях рекламний ролик фільму “Ополченочка”, знятий за гроші російських пропагандистів і російським режисером, скрізь рекламується як перший блокбастер квазіреспублік.

Сюжет простий – три жіночки сідають на танк і під прапором “Новоросії” перемагають дикуватих “укрів”.  І тут найцікавіше. У цих кіногероїнь є реальні прототипи  – “ДНРівський” жіночий танковий екіпаж.  Позивний командира  – “Вітерець”. Справжнє ім’я – Світлана Дрюк. У рекламі фільму скрізь її справжні кадри.1551677983_shlyuha-1

З “Фурії” створили символ “Новоросії”. Кар’єрний зліт – від санітарки до командування полком. Але після нашого сюжету героїчну байку про двох танкісток і Світлану “новоросам” буде незручно дивитися. Просто зараз, коли окупанти готуються до прем’єри, “Вітерець” піднімає келих за Україну і розповідає про співпрацю з українською контррозвідкою.

Ювелірна операція контррозвідників – вони вивели Світлану з окупованої території. До сьогоднішнього дня “Вітерець” вдало водила за ніс своїх колишніх роботодавців, розповідаючи про те, що перебуває в Ростові в особистих справах.

Після втечі вона декілька місяців відправляла “селфі” з України. Переконувала, що перебуває в Росії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Поки, за легендою, я у лікарні у Росії“, – розповідає жінка.

Феноменальна пам’ять і працездатність швидко піднімали її кар’єрними сходами в підрозділах найманців. Командні посади в реактивному дивізіоні під час штурму Дебальцевого. У батальйоні “Чебурашка”. У сумнозвісній “дев’ятці” – угрупованні, яке атакувало Широкине. Вершина кар’єри – командування “одинадцятого полку”,  найбоєздатнішого підрозділу бойовиків.

Мені кажуть, ти воювала, ти вбивала людей, так, я в чотирнадцятому році стала начальником штабу дивізіону. Я себе не виправдовую, просто тоді був такий час, і я виконувала те, що мені говорили“, – каже Світлана.

Але особистий мотив змусив її повністю змінити своє життя і опинитися на українському боці: “Я маю тут, сподіваюсь, друга, який мені набагато ближчий. Він співробітник спецслужби. І ставлення всіх хлопців, які беруть участь у моїй нинішній долі, дуже відрізняється від того, що я там бачила. Не шкодую”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Т-72Б3. Унікальний танк. Російська “сімдесят-двійка”, модифікована до рівня “Т-90”. Те, що він проходить обкатку на Донбасі, росіяни тримали в найсуворішому секреті. Але Світлана доправила сюди документи, які доводять, що найновішу російську техніку перекидають через кордон на Донбас.

Цей танк назвали “Привид”. З Росії до України його пригнав капітан Збройних сил Російської федерації  Юрій Прилуцький. Днями має отримати звання майора. Він буде дуже здивований, коли дізнається, що його іменний  “Привид” і ще сім інших, звичайних “сімдесят-двійок”, підірвали партизани біля міста Торез. Вісім підірваних танків одночасно  – для окупантів такий салют був справжнім шоком.

Через кілька днів після цього вибуху Світлана вже була за межами окупованої території. Але її двоє дітей, Дмитро і Наталя, залишались у Донецьку. Працювати з контррозвідкою вона була готова лише за однієї умови. Якщо до вільної України доправлять її дітей.

Дійсно могли (вбити дітей – ред.). Спочатку би знущались, робили б так, щоб ця інформація дійшла до мене, аби виманити мене знову туди чи отримати щось інше. Знущались би – це точно. А якби нічого цим не добились, знищили б“, – каже вона.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Етап за етапом, Дмитра та Наталю виводили з Донецька. Один помилковий рух – і їхні життя, як і наших агентів, закінчилися б у підвалі. Але удача була на боці контррозвідників. Світлана зустрічає своїх дітей в затишному містечку біля кордону.

Я є в базі відомого сайту “Миротворець”, і я думав, що нас з сестрою тут одразу схоплять, заарештують, а може й гірше буде. Особливо за сестру переживав, коли сюди їхали. Тому, якби я від першого дня знав би, куди ми їдемо, я б не поїхав. Мама сказала просто, довіртесь мені, все буде добре“, – розповідає Дмитро Дрюк.

Росіянам кортіло розібратися, хто підірвав унікальний танк. Після зухвалої акції невідомих партизанів у полк Світлани росіяни терміново надіслали нового командира. Олексій Бернгард – взірець російського офіцера. Брав участь в анексії Криму, відзначився в захопленні Дебальцевого.

За документами командує 810-ою бригадою морської піхоти в Севастополі. За фактом – під вигаданим прізвищем “Тарасов” – 11 полком російських найманців на Донбасі. Саме його заступником була Світлана.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він кар’єрист, його не цікавить, здійсненна задача або нездійсненна, людина настрою, якщо він не в настрої, то треба бігти. Він приїхав із розрахунком з “ДНР” виїхати з черговою зіркою“, – зазначає жінка.

Про нього і ще трьох десятків кадрових російських військових , яких Росія відрядила вбивати українців, аби не давати охолонути гарячій точці на Донбасі, Світлана готова свідчити на Гаазькому трибуналі.

Приїжджаючи до нас, вони відразу ж підписують наказ, за яким вони не мають права спілкуватися з нами, аборигенами, тільки по службі. Їм не можна спілкуватися з жінками, на що вони благополучно хотіли наплювати“, – розповідає Світлана.

На своїй високій посаді вона отримала доступ до  секретного алгоритму, за яким росіяни збираються вводити армію на українську територію. Якщо Кремль дасть сигнал, вторгнення виглядатиме так.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У кожній військовій частині так званої “ДНР” є пункт приймання особового складу. І там уже підготовлені документи прикриття на кожного з російських солдатів, яких заведуть під виглядом мобілізації місцевих роботяг. На базі одного “ДНРівського” полку за лічені години мають розгорнутися три російських. В масштабах усього Донбасу це близько сотні тисяч солдатів.

І всі росіяни за списком є місцевими. З кожного полку робиться три частини – якщо в полку дві тисячі людей, то зайде шість тисяч росіян“, – пояснює жінка.

Вже зараз можна вирахувати  ім’я кожного з десятків тисяч російських військових, які готуються окуповувати Україну. Світлана каже, буде свідчити про це в міжнародному трибуналі. Та навіть більше – готова в разі агресії повернутися на фронт – в українському однострої.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності