Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Оптимізм глави Нацполіції тішить: явних колаборантів в рядах правоохоронців не залишилося…

Тих співпрацівників правоохоронних органів, які після наказу керівництва не виїхали з окупованих територій, звільнили з Національної поліції України, а тих, хто зміг вийти з окупації, ретельно перевірили з використанням поліграфу.

Про це журналістам очільник Нацполіції Ігор Клименко.

«Наш поліцейський приймає присягу на вірність народу України. Наш поліцейський несе службу зі зброєю. І наш поліцейський, як ми думали, може бути об’єктом посягань зі сторони окупаційної влади. Тому ми прийняли рішення всім вийти з тимчасово окупованої території», – пояснив посадовець і запевнив, що жоден з тих, хто не виконав наказ, не повернеться на службу.

«Ми давали достатньо часу тим поліцейським, хто не мав фізичної можливості вийти. Дехто був в полоні. Дехто переховувався на тимчасово окупованій території… Саме переховувався, не зміг вийти, наприклад, з тимчасово окупованої території з Херсонської області, з лівого берега Дніпра», – сказав Клименко.

До перевірки правоохоронців залучили СБУ та Департамент внутрішньої безпеки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше на Закарпатті суд зобов’язав солдата-прикордонника сплатити понад 2 тис. грн штрафу за перегляд відео в ТікТок під час патрулювання кордону.

Напередодні, 12 грудня, під час розмінування деокупованої території Донецької області загинули троє піротехніків Державної служби з надзвичайних ситуацій.

А під час проведення робіт із розмінування місцевого цвинтаря неподалік Снігурівки в Миколаївській області дістав поранення начальник вибухотехніків обласної поліції.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності