Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

ОРЕНДОВАНЕ ЖИТЛО дозволять ВИКУПОВУВАТИ за Держпрограмою

Державна «Українська фінансова житлова компанія» розробляє програми rent to own – оренди житла з правом викупу, і соціальної оренди житла.

Про це повідомила пресслужба компанії.

В «Укрфінжитло» зазначили, що ці програми мають допомогти задовольнити соціальний запит на доступне житло, який зріс унаслідок війни.

Наразі активна робота триває над програмою оренди житла з правом викупу. Формат rent to own передбачає, що людина спочатку орендує вибране житло протягом обмеженого періоду часу, разом зі сплатою орендних платежів накопичує кошти на сплату першого внеску і потім угода перетворюється на звичайний кредит.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Поки що не готові озвучувати деталі щодо ставок, термінів і учасників. Більше конкретики ви почуєте після всіх етапів обговорення з представниками уряду», – повідомили у компанії.

Як повідомлялося, пільгові іпотечні кредити за програмою «єОселя» на загальну суму 7,7 млрд грн вже отримали 5,2 тис. родин.

Слід зазначити, програма «єОселя» запрацювала в жовтні 2022 року; її реалізовують Мінекономіки, Мінцифри, Укрфінжитло та Дія.

Sense Bank доєднався до державної програми іпотечного кредитування «єОселя», що допоможе збільшити регіональне покриття її учасників.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім цього, у жовтні 2023 року українські банки видали 826 іпотечних кредитів на загальну суму 1,3 млрд грн.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності