Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ОСЬ ТАК СОЮЗНИЧКИ: хто і чим постачає збройні сили Латвії

Підприємство Lanekss доставило Національним збройним силам Латвії (НЗС) чай з росії і сіль з Білорусі.

Про це повідомило Латвійське телебачення, передає портал Delfi.

НЗС замовляють продукти харчування через Державний центр логістики та закупівель. У жовтні минулого року латвійській армії було доставлено 2,6 кілограма російського чаю, а в січні цього року НЗС отримали сім кілограмів виробленої в Білорусі солі.

Заступник начальника Об’єднаного штабу НЗС з питань підтримки Каспарс Здановскіс пояснив, що в договорах конкретно не вказано, що цю продукцію не можна доставляти з росії та Білорусі, але, під час роботи з комерсантами вдалося домогтися того, щоб ці продукти не потрапляли до їдалень НЗС. Він розглядає можливість у майбутньому включити такий пункт у договір, але додав, що продукти харчування під санкції не потрапляють.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас Здановскіс зазначив, що рішення про припинення співпраці з Lanekss має ухвалювати суд.

Тим часом міністр оборони Андріс Спрудс наголосив, що у НЗС не має бути російських і білоруських товарів. «Товари контролюються і будуть контролюватися, а постачальникам потрібно зважати на правові наслідки за постачання товарів невідповідного походження», – зазначив Спрудс.

Державне агентство регіонального розвитку (VRAA), яке курирує Систему електронних закупівель (EIS), наразі проводить оцінку з юристами, чи можна застосувати заходи проти конкретного комерсанта. Поки що поширення цих товарів у системі державних і муніципальних закупівель призупинено.

Водночас на запитання, як розв’язати проблему і чи можна заборонити ввезення таких товарів до Латвії, прем’єр-міністерка Евіка Сіліня відповіла, що це має бути спільним рішенням Європейського союзу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що раніше російське видання The Insider повідомило, що Федеральна служба безпеки росії завербувала депутатку Європейського парламенту від Латвії Татьяну Жданок.

У Європарламенті прокоментували звинувачення у зв’язках із російськими спецслужбами щодо євродепутатки від Латвії Татьяни Жданок після публікації про її співпрацю із ФСБ росії.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності