Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Ось воно лице союзників і значимість їхніх санкцій…

У північнокорейських ракетах, якими били по Україні, знайшли складові американського та європейського виробництва.

Про це сказано у звіті британської організації Conflict Armament Research, повідомляє CNN. Вона вивчила 290 компонентів уламків північнокорейської балістичної ракети, які знайшли у січні у Харкові.

Згідно з результатами дослідження, 75% компонентів було розроблено та продано компаніями, зареєстрованими в США. При цьому ще 16% компонентів, виявлених у ракеті, були пов’язані з компаніями, зареєстрованими в Європі, та 9% – з компаніями, зареєстрованими в Азії.

Ці компоненти переважно становили систему навігації ракети, яку виробили у Північній Кореї.

При цьому деталі, які вивчили дослідники, були виготовлені між 2021 та 2023 роками. Виходячи з цих термінів виробництва, у CAR стверджують, що ракета «не могла бути зібрана раніше березня 2023 року» і вже в січні використовувалася росією проти України.

«Північна Корея створила надійну мережу закупівель, здатну оминати режими санкцій, які діють протягом майже двох десятиліть», – йдеться у звіті.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як розповіли у коментарі СNN представники CAR, організація не розкриватиме назви компаній, чиї деталі знайшли в ракеті. Це пов’язано з тим, що немає жодних доказів навмисних поставок компонентів до Північної Кореї.

В Єврокомісії вже заявили, що використання росією балістичних ракет, отриманих з КНДР, в нещодавніх атаках на Україну руйнує Устав ООН і міжнародні права.

Міністри закордонних справ 47 країн у спільній заяві засудили постачання Північною Кореєю балістичних ракет для росії.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності