Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Ось воно НАТО, – армія Нідерландів біжить додому

Твердження, що Україна сьогодні захищає собою НАТО, ще раз підтверджується:

Як ще в вчора ввечері інсайдила “За лаштунками” на своєму телеграм-каналі, Нідерланди виведуть зі Словаччини одну з батарей системи ППО Patriot, а також скоротять кількість своїх військовослужбовців у складі багатонаціональної бойової групи НАТО в Словаччині.

Міністерство оборони Словацької Республіки говорить про закономірне рішення, що ґрунтується на оцінці безпекової ситуації в Словацькій Республіці та регіоні.

«У нас є домовленість з союзниками, що вони будуть тут стільки, скільки буде потрібно. Ми вжили низку заходів безпеки, завдяки яким можемо зменшити кількість техніки, а також солдатів союзників. Я дякую Нідерландам за те, що їхні солдати були тут у вирішальний період», – сказав міністр оборони Словаччини Ярослав Надь.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За даними міністерства, зміни у складі контингенту багатонаціональної бойової групи НАТО є природною частиною розвитку ситуації та поставлених завдань. Як було заявлено, виведення голландської системи не вплине на обороноздатність Словацької Республіки, а дві німецькі батареї продовжать виконувати свої завдання, в тому числі й іншими засобами. На аеродромі Кучиня також продовжує розміщуватись батарея ЗРК Patriot збройних сил США.

Якщо цього вимагатиме ситуація, голландська система може бути негайно передислокована до Словаччини, зазначили в міністерстві. У разі необхідності кількість голландських солдатів може бути знову збільшена. У відомстві очікують поступового від’їзду голландської техніки і особового складу з вівторка, 11 жовтня.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності