Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Осіб із подвійним громадянством не випустять з України, мобілізують, – посольство США

В Україні скасовано виняток щодо «проживання за кордоном» для виїзду з країни осіб із подвійним громадянством.

Про це попередило посольство США в Україні.

Відповідний виняток скасовано з 1 червня, зауважили у посольстві. Раніше це дозволяло деяким українцям віком від 18 до 60 років залишати країну, але після цієї зміни чоловіків із громадянством України й США, включно з тими, які проживають у Штатах, можуть більше не випустити.

У посольстві нагадали, що українське законодавство не визнає подвійного громадянства. Таким чином, під час перебування в Україні американсько-українські громадяни розглядаються виключно як громадяни України, і на них поширюються відповідні права й обов’язки, а через воєнний стан чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено залишати країну.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У посольстві зазначили, що раніше особи з подвійним американсько-українським громадянством могли в’їхати в Україну, а потім виїхати з неї, якщо вони зняли з реєстрації своє місце проживання в Україні та зареєстрували місце проживання в США. Однак, за інформацією дипломатів, цей виняток було скасовано.

Нагадаємо, з 18 травня цього року набув чинності закон про мобілізацію, і до 16 липня усі військовозобов’язані українці повинні оновити свої дані. Зробити це можна через ТЦК, ЦНАП або електронний кабінет.

Наразі у Міністерстві оборони України не бачать підстав для того, щоб продовжувати термін щодо оновлення військово-облікових даних. Проте припускають, що це є можливим за форс-мажорних обставин.

Напередодні, 4 червня, Кабінет міністрів продовжив на три місяці відстрочки від мобілізації для певних категорій працівників.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності