Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

“Особу без громадянства” зареєстровано ДМС Закарпаття

У Головному управлінні Державної міграційної служби в Закарпатській області вперше прийнято заяву на оформлення посвідки на тимчасове проживання від людини, що визнана особою без громадянства.

Про це повідомляють у ДМС.

26-річний Леонід з Мукачівщини у травні минулого року звернувся до Мукачівського районного відділу із заявою про визнання його особою без громадянства. З юридичним супроводом допомагала громадська організація «NEEKA Ukraine», з якою налагоджена тісна співпраця.

Молодий чоловік вже тривалий час проживає без документів. Він зовсім маленьким приїхав на Закарпаття разом з мамою з Узбекистану. Проте розбіжності з батьком – громадянином Узбекистану – не дозволили врегулювати питання громадянства сина до настання повноліття, а відтак – отримати документ, що посвідчує особу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Днями Леонід отримав довідку про визнання його особою без громадянства.

Це, у свою чергу, стало підставою для оформлення посвідки на тимчасове проживання. У подальшому чоловік зможе клопотати про набуття громадянства України. Для Леоніда легалізація проживання та наявність документів це ще і шанс для отримання медичної соціальної допомоги, працевлаштування… а також і мобілізації.

ФОТО від ДМС

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності