Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

“Останню надію” України щодо ПП2 спростовують американські ЗМІ

Президент США Джо Байден не запроваджуватиме санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2». Адміністрація не розглядає такі варіанти під час його президентства, спростовують протилежну новину ЗМІ.

Видання Politico пише, що адміністрація Байдена не має наміру вводити санкції, як того домагається Конгрес і сенатор-республіканець Тед Круз (нагадаємо, що представником республіканської партії є екс-президент Трамп, коли Байден є представником Демократичної партії, т.зв. лібералів). Зокрема, Круз затягує затвердження семи американських послів і таким чином намагається домогтися введення заходів проти «Північного потоку-2».

Видання з посиланням на два джерела зазначає, що Білий дім виходив на зв’язок з сенатором, який підкреслив, що адміністрація Байдена юридично уповноважена вводити санкції. У відповідь на це Білий дім ясно дав зрозуміти, що санкції під час президентства Байдена не будуть запроваджені.

Зазначимо, США ввели санкції проти кількох компаній-учасниць проекту «Північний потік-2», але не проти компанії-оператора. Вашингтон вважає, що більш радикальні заходи можуть погіршити відносини з Німеччиною.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Напередодні Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель визнав, що РФ використовує ситуацію зі зростанням цін на газ для політичного тиску на ЄС, щоб змусити запустити газогін «Північний потік-2» в обхід України.

Раніше Віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявила, що Кремль «грається» з цінами на газ, аби змусити Європу піти на поступки в питаннях енергетичної безпеки.

Генеральний директор «Оператора ГТС України» Сергій Макогон заявив, що зростання ціни газу в Європі пов’язане з тим, що російський «Газпром» відмовляється від додаткового бронювання українських потужностей.

США почали роботу над санкціями проти «Північного потоку-2», якщо Росія буде використовувати газ як зброю проти України. Але запроваджувати їх будуть за узгодженням з Європою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності