Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Останній бастіон пав, – коронавірус уже в Антарктиді…

Антарктику більше не можна вважати останнім регіоном, вільним від Covid-19.

Перше зараження коронавірусом на Антарктиді виявили на чилійській базі О’Хіггінс.

Вона порівняно недалеко від української станції “Академік Вернадський”, утім даних про контакти чилійців з українцями не надходило.

Вірус у понеділок виявили одразу в 36 полярників з Чилі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За даними чилійських медіа, заразилися 10 технічних працівників експедиції, а також 26 військовослужбовців (попри заборону на військову діяльність у Антарктиді, військові можуть забезпечувати там роботу станцій а також транспортування).

Всіх їх евакуювали на континент до чилійського міста Пунта-Аренас, де вони перебувають у ізоляції.

Всі хворі почуваються добре, передає Guardian.

Також стало відомо про трьох хворих на Covid-19 у екіпажі судна, яке доправляло вантажі на базу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Від чилійської влади тепер очікують пояснення, як саме носії коронавірусу змогли потрапити в Антарктику, попри всі карантинні заходи.

Зараз на станцію O’Higgins відправили нову команду, яка пройшла карантин і здала негативні тести.

Чилійська станція О’Хіггінс (Base General Bernardo O’Higgins) розташована на Антарктичному півострові – за 30 км від мису Прайм-Хед, найпівнічнішої точки Антарктиди.

Крім того, за антарктичними мірками, база чилійців є одним із “сусідів” української станції “Академік Вернадський” – між ними близько 370 км.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За інформацією, на українській станції випадків зараження коронавірусом не виявлено.

Антарктида весь 2020 рік залишалася “останнім континентом без коронавірусу”. Заради цього навіть обмежили антарктичний туризм, а всі експедиції мали проходити жорсткий карантин.

Через це, наприклад, українська експедиція добиралася до “Академіка Вернадського” кілька місяців – найдовше в історії України.

Виявлення випадків Covid-19 в Антарктиці вплине на багато галузей, від планування та логістики людей на континенті до рішень на найвищому рівні про їхнє повернення додому“, – цитує австралійське видання ABC Ханну Нільсен з Університету Тасманії, яка вивчає вплив пандемії на антарктичний туризм.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Віддаленість Антарктики посилює всі ризики для здоров’я. Тож доступ до Антарктиди можуть обмежити на тривалий період“, – вважає вона.

Хвороба також може вплинути і на місцеву фауну.

“Поява Covid-19 у Антарктиці може мати наслідки і для місцевої дикої природи, адже є ризик передачі вірусу до інших видів”, – попереджає вчена.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності