Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Останній сотник УПА почив сьогодні у Бозі на 101 році життя, – Мирослав Симчич (Кривонос)

Сьогодні, 18 січня, окрім трагедії у Броварах, в України сьогодні ще одна велика втрата.

Відійшов у вічність останній сотник УПА Мирослав Симчич (Кривонос). Легендарний боєць, який щойно, 5 січня, відзначив свій 100-річний ювілей.
Мирослав Симчич прославився своїм легендарним боєм за Космач у січні 1945 року, коли разом зі своїми побратимами з Березівської сотні, в якій воювали понад 200 упівців, знищив каральний полк НКВС, що налічував понад 400 осіб, разом із генералом Дергачовим.

За свою діяльність в УПА Мирослав Симчич провів у радянських таборах 32 роки, 6 місяців і 3 дні.

Сотник не погодився на розкаяння і отримував все нові і нові терміни. Брав участь у запеклих протистояннях з кримінальниками в таборах.

Минулого року на Покрови його нагородили званням Героя України з врученням ордена «Золота Зірка».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Незламний духом борець за становлення незалежної України Мирослав Симчич – взірець українського патріота, готового своїми діями та вчинками сумлінно і бездоганно служити українському народу.

В Коломиї йому було встановлено прижиттєвий пам’ятник.

“Кожен українець повинен не лише називатися українцем, а й щось робити для своєї країни… Тоді ми будемо мати спокій і державу…” – був переконаний Мирослав Симчич. 

Сьогодні, 18 січня, скорботний кортеж із тілом Мирослава Симчича проїхав до собору Преображення Христового УГКЦ в Коломиї, де буде знаходитися усю ніч.

Завтра, 19 січня, у Катедральному соборі Преображення Христового УГКЦ о 18:00 відбудеться парастас, о 19:00 читатимуть Псалтир.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Чин похорону розпочнеться у п’ятницю, 20 січня, об 11 годині. Поховають Мирослава Симчича на міському кладовищі «Монастирок».

“19 та 20 січня у громаді – дні жалоби. Всі розважальні заходи та святкування мають бути перенесені або скасовані. Мирослав Симчич зробив дуже багато для того, щоб Україна була незалежною. Ми повинні гідно провести його в останню путь”, – повідомив міський голова Коломиї Богдан Станіславський.

P.S. Варто зазначити, щоцей славетний Герой України, зя ким так любили фотографуватися політики і представники влади, до останнього дня проживав із дружиною у малесенькій кімнатці, бо більшого не просив, а йому і не давали…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності