Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Освяту підстанції почали з йорданської води, а скінчили на “дивотворящій”…

Курйозний випадок трапився наприкінці минулого тижня в одному із селищ на Прикарпатті:

Там сільський голова (війт, сільський староста – по-модньому тепер) запросив ввечері місцевого пароха спершу до себе додому освятити йорданською водою свою господарку.

А після того, як ґазда зі святим отцем добряче наосвячувалися в оселі у голови, останній згадав, що не зле було б освятити й місцеву підстанцію, “щоб нечисть не бралася усяка”, бо часто вже у селі струм пропадає…

На підстанції ці двоє зустріли сторожа й чергового, які теж собі вже добряче “пригостилися” і радісно підтримали ідею сільського голови…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Але хто ж міг подумати, що окрім приміщення святому отцю і голові, який тримав відерко із йорданською водою прийде в голову окропити ще й обладнання, що під напругою?

Як наслідок одне бездиханне тіло отця на підлозі, інше, голови, б’ється у конвульсіях поруч. Черговий бігцем викликає телефоном “швидку”, а сторож миттю склянкою дивотворящої води приводить до тями конвульсуючого війта, і вже всі троє вони над священиком заходилися надавати першу домедичну допомогу, хто як її пам’ятає: масажі серця, дихання рот-в-рот. Але знову допомогла тільки склянка сторожівської домашньої води дивотворящої…

Як розповідають медики, коли вони приїхали за викликом, то допомоги вже нікому надавати не треба було, хіба що сільському голові із синцем під оком, який тому поставив з переляку кропилом піп, коли отямився і побачив над собою у копоті лице голови, що над ним схилився.

Медикам, у яких якраз закінчувалася зміна, теж захотілося спробувати дивотворящої води, а тому, як вже оповідають місцеві мешканці, розійшлися всі із підстанції тільки наступного дня пообіді.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

І все могло б видатися байкою чи анекдотом, якби не було правдою. Адже і байкам, і анекдотам теж треба відкілясь та й братися.

Ось тільки отець-декан просив того свого священника, щоб історія не дійшла до владики (єпископа) інакше перепаде на горіхи їм обом, тому і ми назву селища не повідомляємо…

ФОТО в заголовку ілюстративне

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності