Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

ОТГ на Львівщині підняло податок у 33 рази

На Сколівщині у Славській ОТГ вирішили підняти податки більше ніж у 33 рази.slavske_5_900
Згідно з проектом рішення Славської селищної ради на 2019 рік, планується збільшення ставок земельного податку. Зокрема, планується підняти податок на землю призначену для ведення сільського господарства з 0,03% до 1%, тобто більше ніж у 33 рази.

Платниками податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв), землекористувачі, чиї земельні ділянки розташовані на території Славської селищної ради. Відповідні проекти рішень оприлюднено на сайті громади, повідомляє SKOLE-TODAY.

Так, якщо у 2018 році мешканці Славської ОТГ сплачували податок на землю призначену для ведення сільського господарства у розмірі 0,03%то з наступного року їм пропонується сплачувати 1%.

На різке збільшення податкової ставки звернув увагу Федір Хрипта:

“Для багатьох з Вас ці цифри можливо нічого не говорять. Але збільшення ставки з 0,03% до 1% призведе до збільшення суми податку в 33 рази. Простіше кажучи, якщо Ви в 2018 році сплатили за землю 100 грн. то в 2019 році за цю ж землю необхідно буде сплатити 3300 грн. (за умови що не буде враховуватись індекс інфляції). По цих же ставках мешканці громади будуть сплачувати за землі для сіножатей та випасу худоби.”

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Окрім того, керівництво Славської ОТГ планує підняти податок на землю призначену для будівництва та обслуговування будівель торгівлі та на землю призначену для будівництва та обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування з 0,03% до 0,3%, збільшивши таким чином сплату податківу 10 разів.

Зазначимо, що на території даної ОТГ знаходиться гірськолижний курорт, який за величиною поступається хіба “Буковелю” на сусідній Івано-Франківщині. Тож сусідам теж, мабуть, вартує призадуматися…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності