Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Отримання чергових кредитів Україною ніяк не відіб’ється на житті населення — економіст

Українці ніяк не відчують на собі отримання державою міжнародних кредитів, анонсованих міністром фінансів.

Про це в коментарі повідомив економіст, президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

Експерт оцінює ймовірність отримання Україною кредитів у розмірі 10 мільярдів доларів, про що заявила міністр фінансів Наталія Яресько, як «50:50».

«Гроші можуть бути, а можуть і не надійти. Швидше за все, є великий ризик, що допомога буде меншою або взагалі її не буде», — прогнозує експерт.
А. Охріменко нагадав, що в 2014 і 2015 роках Україна отримувала міжнародні кредити в набагато більших сумах.

«Якщо ж Україна отримає ці гроші, то нічого радикально не зміниться. Частина цих грошей піде на оплату за газ, частину на погашення боргів. Але на самих українцях це не зробить ніякого впливу і не відіб‘ється на їх життя. Адже, як правило, кредитні гроші йдуть по колу. Поки не буде справжніх приватних інвестицій в економіку країни, це все пусте», — вважає економіст.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, міністр фінансів Наталія Яресько виступаючи в парламенті в п’ятницю, 29 січня, заявила про те, що до 2016 року Україна отримає 10 мільярдів доларів фінансової допомоги.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності