Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

П’яний військовий втратив на вокзалі автомат, – вирок Суду…

У Львові Залізничний суд судив уродженця м. Покровськ Донецької області, старшого механіка-акумуляторника відділення технічного обслуговування автомобільної техніки взводу матеріально-технічного забезпечення військової частини. Про це стало відомо з ЄРДР.

Старший сержант в умовах воєнного стану, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, через злочинну недбалість та особисту недисциплінованість після прибуття 9 грудня 2022 року приблизно о 13 год. 10 хв. до станції «Львів» (Головний залізничний вокзал м. Львова), порушив порядок та умови зберігання зброї, не забезпечив виконання обов’язку постійного тримання при собі та не залишення без нагляду закріпленої зброї – автомата АКС-74, що сприяло незаконному заволодінню пасажиром поїзду вказаною зброєю та призвело до втрати належного військовій частині військового майна, залишковою вартістю 3819 грн. 68 коп.

Він обвинувачується у втраті ввіреної для службового користування зброї, внаслідок порушення правил її зберігання, вчиненої в умовах воєнного стану, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 413 КК України.

Сержант надав суду пояснення, свою вину у інкримінованому йому кримінальному правопорушенні, передбаченому ч. 3 ст. 413 КК України визнав повністю, не заперечив фактичних обставин, викладених у обвинувальному акті. У вчиненому щиро розкаявся, просив суд суворо його не карати.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Суд врахував ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу обвинуваченого, який раніше не судимий, не перебуває на обліку у лікаря-нарколога та на обліку у лікаря-психіатра (а.с кримінального провадження 34, 35), також те, що останній визнав свою вину, висловив щире каяття у скоєному.

Суд визнав винним військового у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 413 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк три роки.

На підставі ст. 75 КК України суд звільнив від відбування призначеного покарання із випробуванням протягом іспитового строку, тривалістю два роки.

Автомат АКС-74 повернуто законному власнику.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності