Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

“Пакистано-Індійська війна” в Івано-Франківську наслідок корупції ?

Пакистано-Індійський конфлікт, який уже десятиліттями триває між цими державами і загрожує колись перерости у ядерну війну, сьогодні перекинувся на територію України. Так до місцевих ЗМІ Івано-Франківська звернулися студенти з Індії, котрі навчаються у ВУЗах міста. Вони розповіли, що зазнають переслідувань від “нелегалів” з Пакистану, котрі мешкають на Прикарпатті. 

Як інформувала газета “За лаштунками” раніше, ввечері 30 грудня у Франківську біля “Пасажу Гартенбергів” сталася масова бійка між іноземцями (ВІДЕО).

ФОТО: побиття пакистанцями індусів 30.12.20 р., Івано-Франківськ

П’ятого січня 2021 року громадянин Індії Масрур Ахамад розповів, що у тому конфлікті постраждали представники його країни, на яких безпричинно напали громадяни Пакистану.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як вдалося з’ясувати Масруру, пакистанці кілька років мешкають в Івано-Франківську, хоча не працюють і не навчаються на Прикарпатті.

За його словами, пакистанці впродовж останніх тижнів кілька разів нападали на студентів з Індії, в декого забирали кошти, інших просто били – такий собі дикий рекет.

Тільки цього разу дві заяви про рекетирські напади передані в поліцію.

Дехто з них приїхали з інших міст Східної України, зараз їх є близько 15-ти осіб, і ми не розуміємо, чому вони нападають на індусів. Нам дуже подобається вчитися в Івано-Франківську, але ці випадки нас тривожать”, – сказав Ахамад у присутності десятків індусів в центрі Івано-Франківська.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ФОТО: Масрур Ахамад і студенти-індуси, Івано-Франківськ

Я йшов центром міста з двома друзями поблизу Пасажу, коли на нас напали близько десяти невідомих хлопців. Потім я дізнався, що це пакистанці. Вони нічого не казали, лише ображали. У мене після бійки переломана рука”, – розповів травмований Ясвант Ядав.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: Пакистанського героїну на 2,3 млрд грн вилучили у Львові (фото)

Індуси просять місцеву владу допомогти розібратися з кривдниками. Кажуть, минулорічна бійка на вулиці Тичини теж була спровокована цими чоловіками.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У поліції журналістам розповіли, що за фактом бійки 30 грудня у одного з громадян Індії є перелом руки, відкрите кримінальне провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень середнього ступеня важкості. Триває розслідування.

У міграційній службі в Івано-Франківській області повідомили журналістів, що після масової бійки отримали клопотання від поліції з проханням перевірити законність проживання кількох іноземців.

Про результати перевірки обіцяють повідомити згодом.

Але невже міграційна служба, щоб виконувати прямий свій обов’язок, повинна чекати на клопотання від поліції? Так іноземні студенти, керівництво ВУЗів та паралельних служб уже давно, не на камери, звинувачують міграційну службу у поборах з іноземців та нелегалів та називають її керівництво одними із найбагатших людей області…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також цікава німа реакція з цього приводу міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, чия партія ВО “Свобода”, відома своїми націоналістичними гаслами, уже котре скликання становить більшість в міській раді.

Нагадаємо, що з метою уникання подібних проблем з ініціативи голови ВГО “Поклик Нації” Тараса Боднара та розпорядженням тодішнього міського голови Віктора Анушкевичуса розпорядженням міського голови від 20.05.09 р. № 253-р при мерії була створена координаційна рада “Порозуміння”, до якої окрім громадськості входили представники СБУ, поліції, ДМС, податкової, керівництва місцевих ВУЗів та іноземних громад із числа студентів. Слід зазначити, що за часи існування координаційної ради “Порозуміння” подібних конфліктних ситуацій в місті між самими іноземцями чи місцевими мешканцями не виникало, більше того, було проведено ряд зустрічей із послами та консулами держав, що представляли студенти, а їх самих залучалося до активного громадського життя.

Але з  приходом до керма у місті свободівця Руслана Марцінківа ним було вирішено про недоцільність подальшого існування даної координаційної ради, після чого місцеві ЗМІ знову із завидною регулярністю почали писати про інциденти у місті за участі іноземних громадян…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності