Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ПАНИ З «БИДЛОМ» НЕ РАХУЮТЬСЯ

Минулої п’ятниці на сесію Івано-Франківської облради прийшли десятки представників Асоціації сільських і селищних голів області. Вони вимагали від депутатів не підтримувати непрозоре і примусове об’єднання громад, з планом якого передбачено створення лише 40 тергромад на все Прикарпаття.

Нагадаємо, днями обласний Офіс реформ змінив первісний варіант Перспективного плану об’єднання територіальних громад, що передбачав 74 територіальних центри, звівши кількість громад до 40. Консультації в Мінрегіоні щодо об’єднання громад Івано-Франківщини відбулися кулуарно. Асоціація селищних та сільських рад області заявила, що дії Івано-Франківської ОДА та Офісу реформ ставлять під загрозу проведення децентралізації в області, порушують принцип добровільності об’єднання та створюють протестні настрої в самих громадах.

Голова облради свободівець Василь Скрипничук зайняв дволику позицію. Одних спробував заспокоїти і вивести їх із зали, інших закликав «не нападати» на тих, хто готував перспективний план об’єднання громад в області. Проте, у своєму виступі він і сам різко розкритикував адміністративну реформу в Україні, назвавши спосіб об’єднання місцевих громад «ризикованим і непродуманим». Більше того, Скрипничук наголосив, що закон про добровільне об’єднання громад суперечить Конституції і загрожує сепаратизмом, а офіси реформ, що створені в областях для управління процесом об’єднання, назвав «окозамилюванням».

Голова облради запропонував відкласти розгляд питання об’єднання громад на наступну сесію 26 червня.
Цікавим є виставлене у мережу відео з даної сесії, на котрому видно й чути, що під час виступу з залу біля мікрофона депутата чи представника асоціації сільських і селищних голів області в президії його навіть ніхто не слухає – губернатор, голова облради з заступниками зайняті власними балачками та іграми з телефонами. Така поведінка президії черговий раз дає змогу пересвідчитися, що, обласні владоможці, мабуть, за прикладом своїх київських босів, мають як простий нарід так і депутатів за звичайнісіньке бидло, чи не так?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

І це відбувається у той час, коли очільник Івано-Франківської ОДА нещодавно увійшов до трійки найефективніших губернаторів України. Шкода, що крім ефективності не оцінювали ще й рівень культури спілкування чиновників, інакше він, увійшов би, явно, не до першої трійки, як і його колеги з президії, якщо б оцінювали і їх теж?

Підготував Іван Дуля

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності