Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Папа заговорив, як комуніст: “Приватна власність не є абсолютним правом…”

Папа Римський Франциск І закликає суддів Африки і Америки бачити “нову соціальну справедливість”, повідомляє Vaticannews.

Папа Франциск звернувся з двома відеопосланнями до учасників віртуальної зустрічі суддів – членів Комітету з соціальних прав в Африці і Америці. Зустріч проходила на тему «Будівництво соціальної справедливості. На шляху до повного застосування основних прав людей в ситуації уразливості ».

Вітаючи африканських і американських юристів, Святіший Отець підкреслює необхідність творення «нової» соціальної справедливості в суспільстві, яке ставиться з недовірою до тих, у кого є влада вирішувати, що є справедливість. Віртуальна зустріч суддів – це «цілющий бальзам» на тлі того, що відбувається, і в цей момент судді покликані стати в певному сенсі «поетами», зазначив Папа: як поети, вони потребують спогляданні, в роздумі, в розумінні «музики навколишньої реальності», в здатності висловлювати її словами. Це повинна бути «поезія, зціляє рани бідних», поезія, яка «відновлює, звільняє і насичує».

У другому відеозверненні Папа детально викладає свій погляд на основи нової соціальної справедливості.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

По-перше, справедливість повинна будуватися на реальності: ця реальність полягає в тому, що жменька людей живе в розкоші, в той час як зростає число тих, чия гідність не береться до уваги.

По-друге, це повинен бути колективний процес, в якому всі люди доброї волі день за днем ​​прагнуть до цієї справедливості.

По-третє, необхідно докладати зусиль, наслідуючи приклад Доброго самарянина, покладаючи на себе тягар інших людей і відкидаючи культуру байдужості.

Ще однією підставою для нової справедливості є історія: в минулому можна знайти коріння тієї соціальної справедливості, яку ми сьогодні хочемо переосмислити. Це неможливо без іншого підстави, яким є народ. Справедливість досягається не «просвітленої елітою», а включенням всіх в цей невпинна праця.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В останній частині свого послання Папа повертається до теми приватної власності: «Християнська традиція ніколи не визнавала як абсолютне і недоторканне право на приватну власність і завжди підкреслювала соціальну функцію кожної з її форм. Право на власність – це природне право, що випливає з загального права, яке виходить з універсального призначення створених благ», – зазначає Святіший Отець.

А світові церковні діячі та політики коментують таку позицію Папи, як те, що ліберальному понтифіку заговорили його єврейські корені та досі  приховувані симпатії до (е) комуністичного вчення…

ФОТО архівне:

депутата Держдуми РФ від КПРФ Павло Дорохін надів скандально відому георгіївську стрічку Папі Франциску І, 2016 рік

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності