Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Парадокс російських та українських санкцій

СБУ більше не вбачає у несанкціонованому відвідуванні росіянами окупованого Криму кримінальним злочином, тому закрила провадження проти телеведучого каналу «Россия-1», генерального директора релігійного телеканалу «Спас» Бориса Корчевнікова.

Про це йдеться у відповіді СБУ на інформаційний запит журналістського проєкту «Крим. Реалії».

«Слідчими органів безпеки здійснювалося досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 332-2 КК України, у рамках якого досліджувалися зазначені Вами обставини (відвідування анексованого Криму. – Ред.) Згадане кримінальне провадження закрито на підставі пункту 2 статті 284 КПК України (встановлено відсутність у діянні складу кримінального злочину, – Ред.)», – мовиться у відповіді СБУ.

Раніше український громадський активіст Сергій Стерненко опублікував у Фейсбуці інформацію про те, що за рішенням суду СБУ відкрила кримінальне провадження проти Бориса Корчевнікова за незаконний перетин кордону.

«Пам’ятаєте, як наприкінці 2019-го в Києві лазив окупант Борис Корчевніков, який неодноразово їздив у Крим та на своїх передачах прямо агітував за війну проти України? Так ось, по Борису СБУ за моєю заявою та на підставі рішення суду відкрила кримінальне провадження за незаконне перетинання державного кордону», – писав активіст.

Корчевніков відвідував Крим після окупації. Так, торік у липні він опублікував в Instagram світлину на тлі аеропорту в Сімферополі, а також виклав фото з геолокацією «Кримські гори» і «Ореанда».

У середині жовтня 2019 року Корчевніков приїхав до Києва. Він оприлюднив фотографію з фестивалю православного кіно «Покров», на якому нібито отримав нагороду. Пізніше Корчевніков показав знімки з Києво-Печерської лаври і монастирів так званої УПЦ МП. Тоді в СБУ заявили, що «даних щодо здійснення Корчевніковим дій, які можуть завдати шкоди національній безпеці, не отримано».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Позафракційний народний депутат Андрій Деркач заявляв, що запрошував на свій фестиваль «Покров» до Києва Бориса Корчевнікова виключно як церковного представника.

Ведучий телеканалу «Россия-1» також відомий тим, що називав українців «фашистами» і «хунтою».

Водночас повідомляється, що уряд Росії виключив із санкційного списку українських підприємців – парламентарія від ОПЗЖ Вадима Новинського та ексдепутата від «Опоблоку» Андрія Кисельова. Відповідну постанову 20 квітня було опубліковано на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше Служба безпеки України повідомляла, що не бачить причин не пускати в Україну російських артистів Марата Башарова, Сергія Колесникова та Ларису Удовиченко, хоча вони виступали в анексованому Криму.

СБУ також скасувала заборону на в’їзд російському акторові Федору Добронравову, котрий виконував головну роль у серіалі «Свати» студії «Квартал – 95».

Окрім того, президент Володимир Зеленський виключив із «чорного списку» співака Доктора Албана.

Раніше ООН відмовилася знімати санкції з Росії заради боротьби з коронавірусом.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності