Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Партія Ляшка офіційно перейшла в опозицію до президента Зеленського

“Радикальна партія Олега Ляшка” переходить в опозицію до президента України Володимира Зеленського. Лідер партії звинуватив Зеленського в тому, що він діє як Янукович та Порошенко.

Про це лідер партії заявив з трибуни Верховної Ради на позачерговому засіданні 22 травня.hqdefault

Ляшко звинуватив Зеленського в порушенні конституції та підтримці корупційних схем.

Зеленський пропонує очолити корупцію, консервувати її та управляти нею. Ми переходимо в опозицію до узурпатора Зеленського“, – сказав він.

Також нардеп розкритикував законопроект про зміну виборчої системи, який подав президент до парламенту.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Законопроект про зміну виборчої системи, який вніс Зеленський – це більш корупційна схема, ніж мажоритарка. Закриті партійні списки. Я проти мажоритарки, бо кожний мажоритарник знає, скільки потрібно заплатити, щоб отримати мандат. Але я проти закритих списків, тому що закриті списки – це п’ять мільйонів лідерам будуть носити за місце у списку“, – зазначив Ляшко.

Нагадаємо, 20 травня Зеленський під час інавгураційної промови заявив, що розпускає Верховну Раду. Політики відреагували на це по-різному: ми зібрали їхні коментарі з цього приводу.

Вранці 21 травня в Адміністрації президента відбулись консультації із спікером Андрієм Парубієм, його заступниками, лідерами фракцій і депутатських об’єднань. У прес-службі Зеленського назвали

Зеленський назвав головний аргумент для розпуску Верховної Ради
головний аргумент для розпуску – “дуже низька довіра громадян до парламенту”. Юридична підстава для розпуску – від 2016 року у ВР не існувало коаліції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами голови Адміністрації президента Андрія Богдана, можливим є зменшення строків тендерних закупівель, які будуть проводитися ЦВК для проведення виборів до ВРУ. Окрім цього, Зеленський хоче внести зміни до закону України про вибори, а саме зменшити прохідний бар’єр до 3% та скасувати мажоритарну систему.

21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради. Згідно з ним, позачергові вибори відбудуться 21 липня.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності