Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ПАШИНІН ПРО НЄМЦОВА, САВЧЕНКО ТА ІНШИХ…

Подаємо увазі читача друковану версію інтерв’ю відомого російського кіноактора Анатолія Пашиніна Громадському ТВ від 28 лютого ц. р. без скорочень та цензури.

– Ви в Україні уже давно? Розумієте українську, але не розмовляєте?

Боюся похвалитися, але я знімався у геніального українського кінорежисера Андрія Дончака, тому я розумію українську мову дуже чудово, але мушу розмовляти «росіянською», бо хочу, щоб мене розуміли люди не тільки в Україні.
Ми запрошували Вас до тих подій, що відбулися вчора ввечері, до вбивства Бориса Нємцова. Ми з Вами якось спілкувалися по Скайпу, Ви тоді були у Запоріжжі, до цього були у Пісках. Відомо, що Ви тісно спілкуєтеся з українськими військовими. Були й перед донецьким аеропортом в ті самі спекотні дні…

Я вже і після цього туди теж їздив…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

p4Ось Ви асоціюєтеся з таким собі російським актором-опозиціонером… Що Ви можете сказати про вчорашнє вбивство?
Я не опозиціонер. Опозиціонер – це людина, яка визнає владу і починає з нею боротися. А я не визнаю цю владу путіноїдів і усю цю безнаціональщину. Усі ці більшовики можуть називатися як завгодно.

Якщо чоловік находячись на території якоїсь країни не відстоює інтереси Нації. Нації, яка дала ім’я цій державі – тоді він більшовик.

Коли Ви себе відчули ось таким, адже раніше Ви знялися у великій кількості російських пропагандистських патріотичних фільмів?..

Ви так кажете, наче в фільмах я грав пожирачів українських немовлят. Далі мені, мабуть, тут має стати ніяково, але мені не соромно за мої ролі, так за винятком, певно, якихось 30–40 з них…

Загалом, давайте до справи. З приводу вбивства Нємцова, – а чого ще чекати від шпигуна? Тільки таких підлих вчинків. У нього єдиний спосіб вирішувати проблеми – це брехати, ховатися і вбивати. Єдине, де він виявляє якусь різноманітність, так це саме в брехні і вбивствах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

З приводу самого Нємцова я хочу принести співчуття усім людям, які його знали і любили…

В мене своє ставлення до кожної людини, навіть якщо в якихось питаннях ми з ним і розходилися. Я маю на увазі, що за національністю я – рус, а він – єврей, тому у нас різні погляди на світ і побудову держави. Але якою б не була людина, стріляти в неї – це вже переходить усі межі.

Але, чесно, я ось так дивлюся, – чоловік прожив 55 років. Він поїв перед смертю у ресторані, помер на очах у красивої дівчини. Тому такій смерті можна позаздрити – його оплакує величезна кількість людей. Я впевнений, мабуть, коли його вбивали, він сміявся, а тепер усі плачуть. Тому я вважаю, що це ідеальна смерть для чоловіка, мужчини. Прийняти в груди чотири смертельних постріли і не побігти, бо, певно, ще закривав собою ту дівчину… Я переконаний у цьому, бо бачив, як він захищав Надю Савченко. Він, мабуть, хотів, щоб коли його вб’ють, говорили не стільки про нього, скаржачись у космос на світову «справедливість», коли при цьому уже який місяць поспіль мордують українську дівчинку Савченко, яку викрали з України.

Тільки смерть мужика сколихнула світову громадськість. Його вбили швидко. Він не мучився. Ще раз кажу, перед цим він навіть повечеряв і помер на очах красивої дівчини – це ідеальна смерть. А ось Савченко катують який місяць поспіль. Я хочу сказати, що не про всі катування порядна дівчина може повідомити…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тепер Ви розумієте в чиїх руках знаходиться Савченко? Коли, дивіться, рідню Єльцина… Путін же, коли прийшов до влади, обіцяв її не займати… Що не відбувається в Росії, а два питання ніяк не розглядаються і ніяк не чіпаються – це результати приватизації, коли все у всіх відняли і забрали собі ці більшовички, і цей символ більшовизму – Мавзолей і все, що з ним пов’язано, вірніше, зіккурат.
Як це змінить Росію на Вашу гадку?
Та як це може її змінити? Думка, яка сьогодні формується в Росії – вона антиросійська. З телевізора, звідусіль ми чуємо думку тільки неросійських людей про долю Росії.
Ось вони кажуть: Росія – наша країна… Але, коли вбивали російських хлопців на вулицях, так це нормально, коли на вулицях Петербурга, в Москві ґвалтують дітей – це теж нормально. Загалом скільки чого ми ще не знаємо! Ось заплатив своїм життям ще Боря Нємцов. Для того, мабуть, щоб люди якось таки зрозуміли – ось воно що…
Я сподіваюся, що це нарешті стане останньою краплею крові, щоб ця світова громадськість нарешті зрозуміла. Бо, дійсно, коли вже вбивають євреїв в антиросійській державі – це вже якийсь паноптикум.

Що має зрозуміти світова громадськість? Хіба це залежить від думки не самих росіян?

Що залежить від росіян? – Є люди, які отримують зарплатню, вони транслюють брехню.

p2Ось українці вийшли на Майдан і щось поміняли, а коли можна буде говорити про щось далеко подібне в Росії?
Важко робити прогнози в «Росіянії». Ось вчора я теж спілкувався з журналістами і так раптом ляпнув, що можуть вбити за кожне слово… І ось вбивають. Я думаю, що там такого повстання, яким в Україні був Майдан, не буде, бо інший менталітет.

Коли нам кажуть, що «братські народи»… Порівняйте мого старшого брата і мене – два протилежні чоловіки. І так в кожній сім’ї. Тому у Росії один шлях.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Чорт забирай! Дорогі мої російські, а тепер уже й, єврейські друзі, якщо з Вами воюють такими скотськими методами… Українці, здається, уже починають звикати до таких сволочних гебешних підстав. Тут, мабуть, якось треба озброїти росіян, підготувати якісь диверсійні групи – треба рятувати населення.

Ви зрозумійте, що у нього в заручниках понад 100 мільйонів людей різних національностей.
Ви кажете, що цих людей треба озброювати, а вони готові боротися з режимом?

Таких є величезна кількість. В тому і весь фокус, що Ви сприймаєте, як і більшість людей, які дивляться телевізор, про

Росію її народ з вуст неросійських людей. Воюють якісь якути, чеченці та інші, які у себе дома не знадобилися, а звинувачують росіян. Так, там є росіяни, але я подивився на їхні пики – та які вони росіяни?..

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Розумієте, є схема. Перед тим як щось підле зробити, треба щось таке гучне вчинити… Ось я й чекаю, яку він чергову підлість приготував? Я дуже сильно переживав, коли почали з’являтися в інтернеті фальшиві повідомлення про смерть Наді Савченко, але вже скільки годин минуло з цього часу, а ніхто не приймає жодних дій, щоб якось цьому протистояти.
Розумієте, є багато ходів, які я не можу озвучувати перед ЗМІ. Я зіштовхувався з тим, коли людині щось радиш, а вона робить усе тільки гірше. Тому я не хочу підказувати антиукраїнському уряду України, що йому робити. Ось, коли буде національна влада, коли руси побачать, що в Україні Україна перш за все для українців, для українських дітей, повірте мені…

А що для цього треба зробити, щоб вони це побачили?

Для цього їм треба це показати. А зараз невже Ви думаєте, що дії влади України національні? Вони – антинаціональні. Замість національних українцям пропонуються інтереси корпорацій.
Всі звинувачують Путіна у тому, що він плює на Конституцію. Так він і вигадав це поняття – «плювати на неї». І він цим пишається. Але чому тоді Порошенко зустрічається з цією сволотою сам на сам, веде з ним переговори за зачиненими дверима у той час, коли йому українці довірили у скрутний час керування державою? Проводить якісь таємні наради? А українці за ці наради, за цю довіру президенту платять сотнями вбитих хлопців. І ці сотні вбитих молодих українських хлопців, замордованих в полоні у цих т. з. ЛНРівців-ДНРівців – вони чомусь не турбують громадськість.
Гаразд. Але, можливо, тоді Ви на бідну дівчинку поглянете? Я вже не розумію в чому там в ній ще душа тримається?

Певно тільки в якісь надлюдській силі волі Наді?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Але Ви ж, певно, розумієте, що в Росії усі рішення приймаються одноособово Путіним? Щоб не говорилося в Україні чи на Заході про Савченко, всерівно рішення приймає Путін…
Звісно.

В одному з останніх інтер­в’ю саме Нємцов казав, що на Путіна в питанні Савченко можуть повпливати тільки голоси мільйонів росіян, але проблема в тому, що мільйони не вийдуть на вулиці.

Та, ні! Проблема, що мільйони саме й виходили. Вийшли на Болотну. І першим, хто кричав: «Сідайте! Сідайте!», – хоча до Кремля відтіля 200 метрів, і був саме Борис Нємцов. Він сказав: Сідайте!», – а сам ліг.

Неможна. Розумієте, він – наїв­ний хлопчисько в тілі мужика. Саме цією своєю світлою наївністю казав людям сідати. Наївно вважати, що таким чином можна домовитися з бандитом і вбивцею, якщо вийде, як тоді 100 тисяч людей. А вийде 10 мільйонів на вулиці російських міст і йому не вистачить «Омону» – він скине на ці міста ядерні бомби. Ви розумієте, що цей чоловік позбавлений усіх людських радостей. Пардон, навіть чоловічих. Та навіть кармічно носити на собі прокляття величезної кількості благородніших людей – це тяжко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Мене теж усілякі «боти» (псевдодописувачі соцмереж) прок­линають за мою позицію. Це складно. І я розумію, що це мені погрожують усякі дешеві ванючки, нездатні ні на що, окрім як натискати на комп’ютерну клавіатуру. Пробачте, я через емоції тут збився з думки…

Коли для Вас настала та межа, і Ви зрозуміли, що не можети більше так жити у такій державі і переїхали до України?
Це сталося, коли українці вперше вийшли на Майдан, в листопаді 2013 року. Бо я знаю цей український народ. Я знаю і розумію українців, а не тих людей, які себе тільки називають «українцями», не являючись ними ні по крові, ні по духу, а тільки тому, що вони сьогодні в Україні – будуть гукати «Слава Україні»!

Кернес, здається, тоже «українець», як він там верещить? Але, ні! Він кричить, що він «хаЛькавчанін»! – Ну, ось, Вам, будь ласка, ця більшовицька пика. Така ж більшовицька пика й Путін. Це бандити, які не віддадуть Вам вашого. Ой…

Ви спілкуєтеся зі своїм братом, рідними? Як вони Вас сприймають?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ми тратимо зараз з Вами час на якісь безглузді балачки, коли відбуваються знакові речі. Оцініть нарешті ситуацію, міжнародна громадо, теж. Нарешті запитайте того ж Генрі Кіссінджера на яких умовах він проштовхнув Путіна у владу?
Подивіться, він же вбиває усе живе!

Моя думка одна – за всі ці муки, тортури Наді Савченко повинні відповісти не тільки ці особи, але й їхні діти! Зрозуміло? Милі донечки та синулі Путіних і усієї його когорти.

Ось, будете дзвонити батькам (актор умовно звертається до цих дітей – ред.), задайте їм запитання: «Пап, а що буде зі мною через 5 років?». – Не знаєте? А я знаю – за ці вбивства мусять відповісти навіть їхні діти, бо Борис Нємцов міг би ще багато чого зробити… і для росіян у тому ж числі. А я оцінюю людей по їх діяннях. Він боровся за Савченко. І не знаю, чим він там займався у 90-х рр., коли я ще був шмаркачем. Але у той час були інші люди, і якби він робив якісь погані речі, вони б мали йому про це сказати. А я живу зараз в активному віці і відповідаю за те, що відбувається на даний момент в моєму житті і тому, що протікає довкола мене. Тому я точно знаю, що якщо мене не вб’ють, то повірте, Ваших дітей чекатимуть сюрпризи… Я маю на увазі дітей цих негідників. Бо я впевнений, якщо вони сьогодні катують Савченко, то завтра вони викрадатимуть наших дітей.

Це ж в традиціях більшовиків, як вони це робили, скажімо, у Харкові. Зайшли у місто в 1919 році, взяли в заручники самих кращих людей, а потім перебити їх усіх… Тому я б рекомендував сім’ї Нємцова тікати з «Росіянії». Але проблема в тому куди тікати?..

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тікає дуже багато людей з Росії, але в Україну вони не їдуть, бо пан Порошенко з Путіним на першій ж зустрічі підписали закон згідно якого заборонено такі російські організації утворювати на території України…
Скажіть, я так розумію, що Ви зараз не задіяні в російському кіно, раз з листопада 2013 року перебуваєте в Україні? Там

Ви активно знімалися, а чим тут займаєтеся?

Бомжую, бо Україні потрібні колишні радники Путіна, які радили йому, як знищувати росіян і українців. Які приймали участь у розробці цих жахливих і цинічних планів. Такі як Бєлковський і Іларіонов та ін. – Хапайте їх і крутіть їм руки – нехай зізнаються де болюче місце у цього Путіна. А вони тілький займаються тим, що заспокоюють, розмальовують трагедію у яскраві кольори, говорячи: «Є надія. Ну він тут робить помилку, але…».

Та що змінюється від цих їхніх брехливих коментарів?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ще раз повторюся, Ви, українці, запрошуєте на посади людей, які Вас щиро ненавидять. Я не вірю в любов Бєлковського, який не злазить з українського телебачення, до українців, бо оцінюю людей за вчинками. Ось я зайвий раз боюся звернути на себе увагу, бо не вважаю себе найрозумнішим хлопчиком в світі, а цей має коментарі на усі події…

Ви кілька разів були в зоні бойових дій? Як Ви допомагаєте нашим воякам?

Двічі. А все що в мене було, я віддав ще у вересні. Все, з чим я приїхав сюди.
Я повірив спочатку Порошенку, коли він роздавав обіцянки. Я повірив, що зараз він продасть свої фабрики, випустить якісь облігації держаної позики, які сам і купить, хоча б 10%. І грошей вистачить для держави…
А що я бачу? – Все йде до того, що Вас, просто, федералізують, затероризують! Будь-який успіх української армії та добровольчих батальйонів на Сході відразу присікається ініціативою мирних переговорів! І з боку кого? – Порошенка! Це ж не Путін його кличе на переговори, це він сам бігає.

А що ж тоді робити?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ігнорувати і вести себе так, як Ви дійсно воюєте. Розумієте, росіяни дуже бояться війни, а поки йде якесь АТО, «десь там» – це для них нормально. А так, росіяни – це дуже боягузлива нація, якби вони були настільки ж сміливими, як українці, то там би була Русь, а не якась «росіянська федерація»…

Я це побачив і почув, коли будучи в зоні АТО, спілкувався з хлопцями, тому розумію їхні образи. Та, йолки-палки, там дожати лишилося трішки… Так, ні. Раптом якесь перемир’я. І кожного разу за час такого перемир’я вони встигають підготувати черговий котел. І кожна така мирна ініціатива Порошенка до Путіна вартує сотень і тисяч життів чудових молодих хлопців. Чи Ви вважаєте, що їх у Вас так багато?

Та Ви кожного повинні цінувати! Але усі чомусь плачуться про якісь зовсім інші речі?

Але Ви ж як росіянин маєте розуміти, що таке російська армія? Хоча б кількісно вона переважає нашу…
Ви десь бачили в Ютюбі, щоб українця посадили на пляшку якісь там чеченці? Бо я не бачив, а ось росіянців багато там уже сиділо. Розумієте, в цьому уся й різниця… Не важливо скільки їх – велика армія, але безтолкова і безграмотна, принижена і знищена. Це просто величезна кількість «вантажу 200», яка поки ще ним не стала…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тут треба зрозуміти, що або пан Порошенко буде помагати українцям будувати, бо не він будує, він – тільки представник народу і символ Конституції, якої не дотримується, він сам, я впевнений веде якісь перемовини… Та не те, що впевнений. Ось же воно. Чому він не візьме з собою на ці переговори з Путіним мікрофон? Чому не викладе їх в інтернеті в Ютюбі, щоб люди знали? Чому у нього досі не прийнятий закон про відкритість влади?

Ви подивіться – минув рік, а все ті ж люди знущаються над Вами. А залишилося ж зовсім небагато. Народ доведений до зубожіння – це моя думка, але дозвольте її завершити і не перебивайте мене… Або давайте задайте мені важливе на вашу гадку питання і дайте на нього відповісти!..

Ми з Вами дуже багато приділяємо уваги переговорам Путіна і Порошенка…

Бо там обговорюється головне! Ви розумієте? Головне, а не те, що блеє Бєлковський чи інші політологи, а те, про що вони там говорять тет а тет. Зрештою, коли більша половина населення України у найважчий період віддали йому свої голоси в надії на те, що він щось зробить, тому хоча б з поваги до них і їхньої довіри потрібно якось поводити себе відкрито. А це що таке – українців ділять якісь грузинсько-єврейські не зрозуміло які клани?
… Це Ваша думка…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нехай це тільки моя думка, але дайте її завершити! Ви ж журналіст! І не перебивайте мене.

Але хочеться поговорити про Вас. Ви двічі були на Сході. В якості кого Ви туди їздили?
Там знаходяться найблагородніші люди у світі. Що мені в пивбар бігти? Ні! Я їду до них. І дуже радий коли вони мені телефонують і кажуть: «Толю, приїжджай. У нас є для тебе скибка хліба, ліжко-місце і бажання поспілкуватися»…

Тобто Ви приїжджаєте їх морально підтримати?..

А чим ще я їх можу підтримати? Взяти в руки автомат? Так з мене хріновий воїн. Я, мабуть, в ближньому бою ще зміг би себе проявити, а так – ні. Тому я точно розумію, де я корисніший. Хоча зараз я займаюся неробством, адже те, що я зараз тут роблю, те, що люди мене за щось хвалять – та нема за що мене хвалити… Таких людей в Україні маса. Інша справа, що я знявся у фільмі «Грозові ворота», а хтось – ні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Я тільки радий одному, що вирвав у цієї путіноїдської влади цей прапор фільма «Грозові ворота», під котрий вони б там і далі збирали, не замість єврея Гіркіна, а, уявляєте, старшого лейтенанта Дороніна, який би збирав ополчення замість того Гіркіна? Якому спершу б треба було переодягатися у форму білогвардійського офіцера, фотографуватися з автоматиком, а усі все рівно кажуть: «Ой, Мойшо, не треба»!

Розумієте, це ж смішно?!

А якщо б таких дійсно озвірілих, а там, в Росії, люди уже озвіріли від цього… Ну, так підштовхніть їх трішки. Ви розумієте, що Путін перенаправляє ненависть росіян на українців? Чому Вам не зробити контрхід? Скерувати їх ненависть проти самого Путіна, помогти їм у цьому? Але ні, інформаційного опору українців Путіну не відбувається, жодного такого дійсно цікавого ходу…

Я не розумію Порошенка, який їздить по усьому світі і зустрічається з якимось наслідним принцом Саудівської Аравії. Але, щоб Ви розуміли, там таких сім тисяч принців! Тому це навіть не рівень замміністра закордонних справ…
Я повторюся: я оцінюю людей по справах – за рік стало тільки гірше, а в Порошенка було найцінніше, що можна взяти від людини – їхня довіра. А він її бездарно або з дуже таким талановитим умислом використовує проти українців. Я розумію, що, мабуть, не можна це говорити в інтерв’ю, але…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Головне не повторюватися. Але скажіть, Вам тут пропонували якісь кіноролі?

За останніх півроку мені запропонували головні ролі в чотирьох стрічках росіяни, а осання пропозиція була на початку цього тижня. І теж: «Толю, на любих умовах приїжджайте для зустрічі…». Але ж звісно, я туди не поїду. Та й не час зараз робити гроші, кар’єру і т.ін..

Зараз час ставати людиною. Скільки є часу? Ось за цей час і треба встигнути стати людиною. І я намагаюся це зробити.
У мене зараз нічого нема… Я пам’ятаю, як у вересні все віддав хлопцям-волонтерам – моїм друзям… Я пам’ятаю, як Порошенко обіцяв, що за тиждень закінчить цю війну, хоча, дійсно, її так і можна скінчити. Максимум – за місяць, але якщо бути при цьому українським націоналістом, і без усіляких жахливих втрат, які ми уже несемо. Тому я пам’ятаю цих хлопців, моїх запорізьких друзів, які збирали на останні гроші волонтерську допомогу. Але в кінці вересня ми відіслали останню таку машину з допомогою – більше грошей у людей нема. І щоб Ви розуміли – їхні діти залишилися без новорічних подарунків…

А Ви не пробували своїм ім’ям якось заробляти і допомагати нашій армії?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

p3А хто мені це дасть зробити? Вам же потрібні Зеленські, які спочатку підбадьорюють українців, а потім їдуть і вибачаються за свої жарти. Які саме ось так себе поводять. І фіг зрозумієш, за кого він? Боїться чогось? А Нємцов не вибачався і не боявся…

Де Ви і ким себе ментально бачите?

Я себе бачу тільки в національній державі. А в безнаціональній владі, мені, русу, який переживає за свою землю, за своїх племінниць, які проживають тут, бо вони у мене українки – в них українська мати. В них мій брат, росіянин, батьком, але мати – українка, тому й вони українки! І вони переживають за них теж. Тому поки я не бачу як мене тут можна застосувати. Ще раз кажу, коли буде національна влада, тоді люди й зрозуміють…

Ось в Росії відстріляють зараз самих чесних людей, а потім будуть, як Діоген, в день з факелом шукати людину. Теж саме буде робити увесь народ – буде ходити і шукати хоча б одну благородну людину.

Але, розумієте, служити державі, якою керує кондитер, дуже складно. Ось якби для прикладу Ярош чи якісь інший командир керував нею, я б в руки й автомат взяв і зробив би усе, що він накаже. Бо саме такі люди, маючи внуків і дітей, маючи свої справи, усе кинули і пішли туди…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Я бачив в АТО таких чудових і розумних людей, які б не влаштували таких качелей з гривнею, як цей п’янчуга…
Пробачте, я розумію, що в нас не в’яжеться бесіда, але зрозумійте, що в мене зараз такий емоційний стан, бо я вчора дико перелякався за Савченко. Тому хочу звернутися… та де там? До якої міжнародної спільноти?.. Та все ж, люди, хіба Вам не соромно? Її там мордують кілька місяців, а Ви тільки зреагували, коли вбили мужика. Це так по-свинськи…
Пробачте за такий мій настрій, який я Вам подарував. Але скільки на Вашу гадку може голодувати бідна дівчинка? Тому Україні необхідний національний уряд. Не «замістьнаціональний», а «національний». Спершу побудуйте Україну для українців, а потім вона уже буде для Європи. Своєї рідної. А зараз це те саме, що намагатися ввести Росію в Європу.

Дякую за бесіду…

Бесіда не склалася. Це Ви мене пробачте, бо, мабуть, треба було підготуватися до інтерв’ю. Але найважливіше, що я хотів сьогодні Вам сказати: «Українці, схаменіться! Скільки часу Ви ще витримаєте з таким ворогом під боком і з такою в’ялою владою? Скільки Ви ще так протягнете?»

Я гадаю, що ще довго… Я б так песимістично не казала…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Я спілкуюся з людьми, і декому з них вже нема чим платити за квартиру і їжу. Хоча ще півроку тому все було більш-менш нормально…

Все буде добре…

Я дуже цього бажаю. Принаймні поразки українців я точно вже не побачу. Бо тоді я точно вже… Ось є тут Російське посольство… Я – хімік… Можна ж щось з ним зробити?..
Я не переживу смерті Савченко, бо це буде… Бо її полон і тортури над нею – це вже такі ляпаси. А Порошенко замість того, щоб придавити цю путінську гадину і закінчити все це одним махом, з «ним терки тре». Маразм! Тому я й кажу, що кондитер – це не глава держави.

Ще раз пробачте мене за такий ідіотських настрій. І ще раз: згадайте не про Нємцова, а про Савченко…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності