Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Пенс – перший кандидат-республіканець, який відвідав Україну

Колишній віцепрезидент США Майк Пенс, який балотується від Республіканської партії на президентських виборах 2024 року, відвідав Україну з неанонсованим візитом і зустрівся з Володимиром Зеленським.
Про це повідомляють CNNReuters і NBC News.«Свобода перемагає в Україні, і сьогодні, як ніколи, нам потрібно зберігати віру в мужніх борців тут, в Україні, які відстоюють свободу й дають відсіч російській агресії», — сказав Пенс журналістам після зустрічі із Зеленським у президентському палаці.

Також ексвіцепрезидент США побував у Бучі, Ірпені й Мощуні Київської області, які постраждали від російської окупації. Пенс оглянув пошкоджені будинки, зустрівся з місцевими жителями й поклав квіти до меморіалів загиблим у війні.

Так Пенс став першим кандидатом у президенти США від Республіканської партії, який зустрівся із Зеленським під час кампанії.

Сам він підтвердив візит до України на своїй Twitter-сторінці. Офіс президента України про це ще не повідомляв.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Західні ЗМІ зазначають, що раніше Пенс був гучним критиком російського президента володимира путіна й беззастережним прихильником України. Це відрізняє його від іншого кандидата «республіканців» — експрезидента Дональда Трампа.

Нині Пенс відстає від Трампа більш ніж на 30 пунктів у більшості опитувань серед республіканців на первинних виборах, які обиратимуть наступного року свого кандидата проти демократа Джо Байдена.

Попри все Пейнс – активний прихильник озброєння України та критик адміністрації Байдена з уповільнення темпів надання військової підтримки.

Стисло щодо позицій Майка Пенса з ключових питань, проголошених ним в одному з його останні інтерв’ю проаналізував відомий український філософ і політаналітик-американіст Сергій Чаплигін:
Про путіна та московію:
Потрібно жорсткіше стримувати московію у її зовнішній політиці.
Ключовий спосіб протистояння московії – розвиток американського військового потенціалу.
В цьому конфлікті він на боці України.
путін, прикриваючись консервативною риторикою, хоче відновити СССР у колишніх межах під його керівництвом, а всі його “консервативні” заяви — чистий піар.
Про Байдена:
Адміністрація чинного президента зробила зовнішню політику США слабкою. Китай налагоджує тісні зв’язки в арабському світі, московія намагається розширити свій вплив на пострадянському просторі. А США у цих процесах беруть участь мінімально.
За Байдена світова спільнота перестала поважати США і, що важливіше, постать американського президента.
Про Україну:
Пенс однозначно підтримує Україну і вважає за важливе постачати їй як озброєння, так і кошти.
Про Трампа:
Політика щодо державного боргу США у Байдена та Трампа однакова. Хоч він і критикував Трампа, але їхню спільну адміністрацію 2016-2020 характеризує як ефективну.
Він досі вважає, що краще Трамп, ніж Гілларі Клінтон. За неї США могли б отримати два президентські терміни з лівим президентом соціалістичних поглядів.
Про ЛГБТ:
ЛГБТ-пропаганда – це індоктринація радикальних лівих ідей для знищення американської родини.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності