Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Пенсії буде підвищено… за електронним розрахунком

Пенсії в Україні будуть призначати за віком автоматично, а всі розрахунки розміру цих виплат можна буде подивитися онлайн. Про це йдеться в указі Володимира Зеленського №837/2019, яким передбачається створення Кабінетом міністрів низки законопроектів у цій сфері.48_main

В указі президента йдеться, що з 31 грудня 2019 року в Україні буде надаватися більшість адміністративних послуг в електронному вигляді, в тому числі і пенсійне забезпечення. З Нового року обслуговувати одержувачів соціальних виплат будуть на веб-порталі ПФУ. Крім того, до кінця року має розпочати свою роботу “Пенсійний калькулятор” для автоматичного розрахунку розміру пенсійних виплат.

Крім того, в указі йдеться, що до 30 червня 2020 року в країні буде запроваджено механізм автоматичного (без звернення особи) призначення пенсій за віком після досягнення пенсійного віку.

Також указом Володимира Зеленського набирає чинності обов’язкова професійна накопичувальна пенсійна система для працівників, які зайняті на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком № 1 та на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників.

Згідно з текстом законопроекту, до кінця 2020 року в Україні буде введено адресний підхід надання комплексної соціальної підтримки населенню і створена дієва система здійснення верифікації моніторингу соціальних виплат.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також в уряді обіцяють підвищити пенсійні виплати в 2020 році:

У Законопроекті про державний бюджет зазначено, що виплати підвищаться на розмір індексації. Тобто пенсії збільшаться, але не дуже значно.

Мінімальна пенсія в 2020 році в проекті бюджету підніметься з 1638 гривень до 1769 гривень. На даний момент в Україні середня пенсія становить близько 3020 гривень.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності