Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Пентагон знову гадає на кавовій гущі про український контрнаступ… а тільки треба дати необхідну зброю

Під час брифінгу спікер Пентагону генерал Патрік Райдер заявив, що контрнаступ ЗСУ був і буде важкою боротьбою. США готові підтримувати Україну і надалі, скільки буде потрібно, додав він.

В Пентагоні бачать, як просувається контрнаступ ЗСУ, сказав він під час брифінгу.

«Загалом, я скажу, що ми бачимо…продовжуємо бачити, як просувається їхній контрнаступ. Це була і буде важка боротьба для них. Тому, повторюся, наша увага буде зосереджена на спілкуванні з ними, спілкуванні з нашими союзниками і партнерами, щоб гарантувати, що, якщо у них виникнуть потреби на полі бою, ми зможемо надати їм підтримку», — пояснив Райдер.

Контрнаступ — це марафон, а не спринт, наголосив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Але, знову ж таки, ми будемо продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», — сказав спікер Пентагону.

Раніше видання The New York Times повідомило, що почалася нова фаза контрнаступу України, головний удар припав на південний схід, де бійці ЗСУ поступово просуваються через мінні поля і під атаками російської авіації.

За даними Financial Times, Україна змінила тактику після «хаосу» на початку контрнаступу, наші захисники зосередили свою увагу на ударах по російських оборонних позиціях за допомогою важкої артилерії і досягають відчутних результатів.

На півдні України ЗСУ успішно продовжують контрнаступ, виснажуючи сили окупантів. У загарбників спостерігається нестача артилерійських боєприпасів та резервів, проблеми із забезпеченням флангів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

російський диктатор володимир путін маніпулює темою переговорного процесу з Україною, почати який нібито заважають контрнаступальні операції ЗСУ, хоча окупаційний контингент росармії продовжує свої штурми та атаки на Донбасі.

Прийде час і момент, коли ЗСУ знайдуть слабке місце і прорвуть оборону росіян, і не обов’язково це буде на ділянках, де зараз триває контрнаступ, заявив командувач Національної гвардії України, полковник Олександр Півненко.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності