Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ПЕРЕДВИБОРЧЕ «СВИНСТВО» ПО-ПРИКАРПАТСЬКИ?

Мешканці міста Калуш, сіл Сівка-Войнилівська, Мошківці Калуського району та сіл Водники, Делієве і Лани Галицького району мають претензії до сільськогосподарської компанії «Даноша» щодо порушення земельного та екологічного законодавства. Мешканці цих районів скаржаться на погіршення екологічної ситуації, зниження якості землі, пошкодження доріг та вимагають відкритого доступу до інформації щодо стану води, викидів у навколишнє середовище, добрив тощо.

Люди написали заяву у міліцію. За два місяці кримінальне провадження закрили, пояснивши відсутністю складу злочину. Громада оскаржила закриття провадження у суді, і його повернули на дорозслідування. Також мешканці Калуського та Галицького районів звернулися до Світового банку.

Люди написали скаргу і у Світовий банк, оскільки «Даноша» фінансується саме з нього. І той заяву прийняв до розгляду.
До врегулювання конфлікту між громадами та сільськогосподарською компанією залучили організацію «Інститут миру і порозуміння», яка буцімто має допомогти сторонам дійти згоди за допомогою медіації.

Та угоди так і не підписали. А медіатор Роман Коваль зазначив, що представник омбудсмена Світового банку Скотт Адамс відвідав Прикарпаття для дослідження господарської діяльності «Даноші», зустрівся з представниками громади і підготував висновок щодо подальшого перебігу подій та проект угоди про подальшу співпрацю. Результатом цих зустрічей мають стати внесені правки до угоди та її підписання.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Загалом насторожує те, що все це відбувається напередодні парламентських виборів в Україні, а випадковості у нашому житті не так вже часто і трапляються…

Отож, можливо, комусь під вибори вкрай необхідні гроші, чи хтось захотів собі на цьому зробити рейтинг?..

Іван Луйко

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності