Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Переговори про повне закриття кордону для торгівлі почала Польща з Україною

Представники Польщі та України ведуть переговори про тимчасове закриття кордону між країнами для торгівлі на тлі протестів фермерів.

Про це заявив прем’єр-міністр Польщі ліберал-демократ Дональд Туск, повідомляє РАР.

За словами Туска, тема закриття кордонів буде підійматись під час його зустрічі з фермерами. Він зауважив, що вже була спроба обмежити надходження сільськогосподарської продукції з України. Тобто, щоб без мита могло входити стільки, скільки в середньому у 2022-2023 роках.

Однак в Брюсселі Польща планує запропонувати, щоб за зразок було взято не 22/23 роки, а час до війни.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Щоб ліміти були більш обмежувальними, тобто щоб вони не загрожували польським виробникам», – пояснив він.

За його словами, також ведуться переговори з українською стороною про «тимчасове закриття кордону для обміну товарами».

«Відомо, що це буде тимчасовим і взаємно болючим рішенням. Я готовий приймати навіть жорсткі рішення, коли йдеться про кордон з Україною, завжди за погодженням з Києвом, щоб не було зайвої напруги між Варшавою і Києвом, але ми повинні знайти рішення, яке буде довготривалим», – заявив Туск, вказавши, що Польщі від такого рішення буде гірше, оскільки вона продає в Україну більше товарів, ніж купує.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що якщо Європейський Союз не запропонує жодного розв’язання проблеми для польських фермерів, Польща в односторонньому порядку може запровадити заборону на імпорт додаткових українських товарів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що ЄС має повернути довоєнні правила торгівлі продовольством з Україною, відновивши усі торговельні обмеження на імпорт.

Тим часом, міністри сільського господарства Європейського Союзу у понеділок обговорили у Брюсселі ситуації в сільськогосподарській галузі та протестів фермерів.

Нагадаємо, що перед своїм вступом на посаду ліберал-демократ Туск (був співзасновником «Ліберально-демократичний конгрес» (ЛДК)) обіцяв суттєві покращення у взаємовідносинах Польщі та України, як були до цього…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності