Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Перемога Української збірної над США у Польщі та золото українських спортсменів в ОАЕ і Японії

Українці цього тижня можуть порадіти за успіхи своїх відразу у трьох видах спорту: ФУТБОЛІ, ШТАНЗІ, ДЖИУ-ДЖИТСУ та чужому, але теж дуже радісному успіху серцю кожного українця ХОКЕЇ…

Молодіжна збірна України (U-20) здобула перемогу над США (2:1) у своєму першому поєдинку на Чемпіонаті світу, який 23 травня розпочався у Польщі.b385724be1aada8f6f96328890f44c66

Українці провели дуже складний поєдинок, в якому суперник більше володів м’ячем. Особливо перевага американців була помітна у першому таймі. Попри це, “синьо-жовтим” вдалося відкрити рахунок у зустрічі завдяки злагодженій роботі двох “динамівців”.

На 26-й хвилині матчу Георгій Цитаїшвілі довгою передачею з центра поля знайшов Сергія Булецу у штрафному майданчику США, а той майстерно відтіснив суперника корпусом і пробив повз голкіпера.
Українці раділи не довго. На 32-й хвилині американці розіграли класну комбінацію. Брендон Серванія розстріляв Луніна з декількох метрів після прострілу Тімоті Веа з лівого флангу.
У другій половині протистояння підопічні Петракова перехопили ініціативу та почали створювати небезпечні моменти біля воріт Бреді Скотта.

На 48-й хвилині Цитаїшвілі красивим ударом струсонув поперечину, а вже через три хвилини українці досягли мети. Булеца з кутового навісив на голову Денису Попову, а центральний захисник “Динамо” з межі воротарського майданчика відправив м’яч у дальній кут.
Під завісу зустрічі нашим хлопцям довелося несолодко. Американці прагнули зрівняти рахунок та всіма силами пішли на ворота збірної України. На 76-й хвилині Алексіс Мендес влучив у стійку, а на 85-й блискавичну реакцію продемонстрував Андрій Лунін, допомігши команді втримати перемогу.
В іншому матчі 1-го туру групи D збірна Нігерії з рахунком 4:0 розгромила Катар і очолила наш квартет. Українці йдуть слідом за нігерійцями, в обох збірних по 3 очки.46c86605686eaa4c250f71805c8824a8

Наступний поєдинок на мундіалі підопічні Петракова проведуть у понеділок, 27 травня, проти збірної Катару. А завершать груповий етап 30 травня матчем проти Нігерії.

Нагадаємо, до 1/8 фіналу вийдуть переможці та другі команди груп. Також путівки до плей-оф отримають чотири найкращі команди, які посіли треті місця у квартетах.

Також на тижні, що минає, в Японії проходив Чемпіонат світу з класичного жиму лежачи.

В складі збірної команди України першою чемпіонський титул підкорила Катерина Параскевич, яка виступала серед дівчат у ваговій категорії до 72 кг, зафіксувала штангу вагою 80 кг. Спортсменка є вихованкою Андрія Басістого (ФСТ «Динамо» м. Хмельницький).photo_2019-05-21_10-55-53

Ще одне золото, але серед юніорок здобула теж хмельничанка Тетяна Щавінська, вона виступала у новій для себе вазі до 52 кг та підкорила штангу вагою 87,5 кг. Спортсменка не зупинилась на досягнутому і 20 травня посіла другу сходинку п’єдесталу, але вже серед дорослих, зафіксувавши вагу 97,5 кг. Тетяна є вихованкою тренера Віктора Цісара (ДЮСШ №3 «Спартак»).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А вихованці спортивного клубу «Борець» з Кіровограду Артем Пересадченко та Владислав Данчул в Абу-Дабі стали чемпіонами світу з джиу-джитсу.

Про це на сторінці у Фейсбук повідомив тренер клубу Євгеній Скирда.

Так, чемпіонат проводиться в Абу-Дабі і зібрав близько 12 тисяч спортсменів із усього світу.1555999244_94569

«Артем Пересадченко – чемпіон світу з бразильському джиу-джитсу 2019! Упевнена перемога Артема у важкій ваговій категорії серед дітей. Він довго йшов до цієї медалі, але важка праця завжди рано чи пізно дає свої плоди, тим хто не здається і йде до кінця. Молодець! Артем Пересадченко – чемпіон світу з бразильському джиу-джитсу 2019!» – написав Скирда.

«Сьогодні Владик продемонстрував професійну, зрілу боротьбу. Працював дуже впевнено, технічно і професійно. Заслужене «золото» на чемпіонаті світу серед дітей від федерації UAEJJF», – повідомив про перемогу другого спортсмена тренер.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

І на завершення ще одна приємна новина: Фінляндія не пустила Росію в фінал чемпіонату світу з хокею…

Сенсація таки трапилася. Збірна Росії, єдина команда, яка зібрала на цей чемпіонат максимально сильний склад, поступилася збірній Фінляндії, команді, котра навпаки приїхала у Словаччину напівмолодіжною обоймою.94_main
Вже у першому періоді фіни продемонстрували, що жодних комплексів перед зірковішими і досвідченими росіянами вони не відчувають. Суомі володіли помітною перевагою і впродовж перших 20-ти хвилин втратили мінімум півдесятка нагод відзначитися. Росіянам щастило і надійно грав у воротах Андрєй Васілєвскій.

Вирівняти гру команді Ільї Воробйова вдалося лише ближче до середини другого періоду. Втім, саме вирівняти, бо переваги з того часу в обох команд уже не було.

Єдиний у зустрічі гол фінська збірна забила у середині заключного періоду. Йоель Ківіранта перехопив шайбу на власній половині, віддав на Генрі Йокігарю. Кидок оборонця суперник заблокував, але Марко Анттіла, підхопивши шайбу, спрямував її між щитків Васілєвскому — 1:0!

Зауважимо, що Анттіла у семи матчах групового турніру не відзначився жодного разу, а першу свою шайбу закинув за 25 секунд до завершення чвертьфінального поєдинку зі шведами, перевівши гру в овертайм. І ось тепер — переможний кидок у грі зі збірною РФ. Ось що означає справжній капітан!

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності