Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЙ у квітні…

У квітні буде здійснено автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, з урахуванням збільшеного трудового стажу. Підвищення торкнеться близько 600 тисяч українців.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Попри складну економічну ситуацію, уряд провів уже другу індексацію пенсійних виплат під час повномасштабної війни. Станом на сьогодні усі пенсії за березень повністю виплачені», – каже Денис Шмигаль.

За словами Шмигаля, у нинішньому березні пенсії зросли майже на 20%. Індексація торкнулася 10,5 мільйонів українських пенсіонерів. Середній розмір підвищення склав майже 600 гривень. Тепер середній розмір пенсії в Україні складає 5200 гривень.

Також було проведено підвищення виплат військовим пенсіонерам та ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Середній розмір підвищення для цих категорій пенсіонерів перевищив тисячу гривень.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
«Тепер у квітні буде здійснено автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, з урахуванням збільшеного трудового стажу. Таке підвищення торкнеться близько 600 тисяч українців. Додаткові доплати за віком, введення яких свого часу ініціював президент України Володимир Зеленський, також залишаються чинними», – каже Денис Шмигаль.

За словами голови уряду, громадяни пенсійного віку потребують особливої підтримки під час війни. Тому владі вдалося знайти ресурси, проіндексувати пенсії, продовжити доплати, надати субсидії та пільги. Шмигаль подякував міжнародним партнерам, завдяки яким Україна може повною мірою та вчасно профінансувати усі критичні видатки бюджету.

Також прем’єр подякував бізнесу та всім платникам податків і пояснив, що всі кошти спрямовуються на українську армію та безпеку.
***
15 лютого 2022 року Верховна Рада постановила, що щорічно 1 березня українцям будуть проводити індексацію пенсій.

1 березня 2023 року Кабмін вкотре проіндексував пенсії українцям. Індексація становила 19,7% для близько 10,5 мільйонів пенсіонерів.

У лютому Пенсійний фонд України профінансував соціальні виплати на суму 45 мільярдів гривень, зокрема пенсійні виплати – на 37,9 мільярдів гривень.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Додамо, що 22 березня 2023 року Конституційний Суд України постановив, що розмір пенсій має бути не нижчим за прожитковий мінімум.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності