Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Перевдягнуті злочинці на Харківщині видавали себе за ЗСУ, – СБУ

СБУ, роботу якого, як і її нового глави Василя Малюка, нещодавно відзначив президент Зеленський, знешкодила злочинне угруповання, яке під виглядом правоохоронців грабувало харків’ян.

Учасники банди, як за радянських часів т.зв. “стребки”*, перевдягнуті у бандерівців працівники НКВД, вчиняли збройні “нальоти” на оселі громадян та “вибивали” з них гроші та інші цінні речі.

ФОТО: Група стребків підполковника МГБ Віталія Захарова (сидить посередині),

яка під виглядом повстанців займалася терором на Прикарпатті

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нападники залякували людей зброєю, застосовували до них насильство та погрози фізичної розправи.

* Стребки – від “істрєбітєльні батальйони” МГБ із “групами содєйствія” із тогочасних тітошок, що перевдягалися під УПА та в такому вигляді вчиняли усілякі звірства над місцевим населенням з метою дизкредитації повтанського руху. Іноді їх видавали пряжки ременів із п’ятикутними радянськими зірками, які справжні повстанці, як і німецйькі, знімали з трофейних поясів, щоб не ганьбити себе чужою емблемою…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності