Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Перевірка акаунтів в соцмережах як частина порядку оформлення візи США

В осяжному майбутньому ваш Twitter і облікові записи в інших соціальних мережах можуть бути включені в порядок оформлення американської візи. Як повідомляє ресурс The Verge, служба митної і прикордонної охорони США (CBP) зареєстрував новий законопроект, що передбачає доповнення міграційної форми I-94 новим полем. У ньому іноземним особам, що в‘їжджають у США, буде запропоновано перерахувати свої никнеймы, використовувані в різних соцмережах. Відразу обмовимо, що дане поле не буде обов’язковим для заповнення. Разом з тим, воно дає американським прикордонникам безпрецедентне вікно у віртуальне життя іноземних туристів.

Імміграційна форма I-94 є обов‘язковим документом для всіх іноземців, що в’їжджають в США. Уточнимо, що в разі прибуття в країну літаком або водним транспортом і попереднього заповнення електронної форми ESTA, заповнення паперової форми I-94 не є обов‘язковим. Втім, електронну форму ESTA також планується доповнити відповідним полем. До речі кажучи, порядок оформлення американської візи також включає зняття відбитків пальців, співбесіду і численні перевірки з державних баз даних.

Із законопроекту не ясно, наскільки скрупульозної буде перевірка профілів користувачів у соцмережах. Зате відомо, що отримані таким чином дані будуть використовуватися в розвідувальних цілях.

«Збір даних з різних соціальних мереж дозволить поліпшити існуючу методику проведення розслідувань і підвищить обізнаність Міністерства внутрішньої безпеки США про можливі поганих діях і зв’язках того чи іншого іноземця», – йдеться в офіційній заяві.
Як завжди в подібних випадках, громадськість має 60 днів на внесення різних пропозицій щодо законопроекту, перш ніж документ надійде на офіційний розгляд у парламент. Всім бажаючим запропоновано висловитися направити свої рекомендації по електронній пошті в центральний офіс CBP у Вашингтоні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Потік критики на адресу міграційної служби та різних правоохоронних органів США значно зріс після масового розстрілу мирного населення в Сан-Бернардіно. Як з’ясувалося, один з терористів коментував хід перестрілки на своїй сторінці в Facebook, а до цього, ще не отримавши американську візу, обговорював плановане напад зі своїми друзями на тому ж Facebook. Тоді на тлі трапився трагедії в державному департаменті США пообіцяли переглянути процедуру видачі віз.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності