Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Перевірки у всіх медзакладах анонсує МОЗ щодо зарплат працівникам

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, якою встановив базову заробітну плату для медичних працівників на рівні 13 500 грн для медичної сестри та 20 тис. для лікаря. МОЗ перевірить всі медзаклади на дотримання відповідних виплат, повідомив на брифінгу глава відомства Віктор Ляшко.

Він наголосив: ситуація, коли на рахунках лікарні лежать десятки мільйонів гривень залишку, а медичний колектив при цьому працює за мінімалку, є «абсолютно неприпустимою».

«Тому МОЗ ініціюватиме проведення Держаудитслужбою перевірки кожної медичної установи, яка у своїх звітах демонструватиме неспроможність виплатити нову базову заробітну плату. Так само перевірки чекатимуть і на ті лікарні, в яких керівники примусово намагаються перевести медиків на неповну ставку, при цьому залишаючи працювати повний робочий день»,– наводить слова Ляшка.

Він додав, що Міністерство охорони здоров’я створило контакт-центр, де за номером телефону 0-800-60-20-21 можна отримати відповіді щодо формування спроможної мережі закладів охорони здоров’я, госпітальних округів та виплат базової заробітної плати.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, медичні працівники мали б отримувати підвищені заробітні плати вже з 1 січня.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності