Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Перша публічна страта вбивці в Афганістані, – показова і справедлива (+відео21)

Вперше після приходу до влади талібів у 2021 році в Афганістані публічно та «офіційно» стратили людину. Вбивство сталося «на переповненому стадіоні» у провінції Фарах, пише ВВС.

Як розповів речник уряду Афганістану Забіхулла Муджахид, Таджмір з провінції Герат близько п’яти років тому завдав смертельного ножового поранення чоловікові на ім’я Мустафа з сусідньої провінції Фарах, привласнивши його мотоцикл і мобільний телефон.

Родичі вбитого впізнали вбивцю. Його затримали.

Агентство пише, що страту за законами шаріату вчинив батько вбитого на стадіоні «у присутності тисяч людей». Батько жертви тричі вистрілив у чоловіка. Також там були присутні віцепрем’єр режиму талібів мулла Абдул Гані Барадар, глава МЗС Сіраджуддін Хаккані та інші урядовці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Мати вбитого Мустафи розповіла агентству, що лідери талібів «благали» її пробачити вбивцю, але вона наполягла на його страті: «Це може бути уроком для інших. Якщо ви не стратите його, він вчинить інші злочини в майбутньому».

У листопаді верховний лідер талібів Хайбатулла Ахундзада видав указ, яким суддям наказано накладати покарання, що можуть містити публічні страти, публічні ампутації та побиття камінням, але точних злочинів та відповідних покарань талібами офіційно не визначено.

Фальшивогуманні західні ЗМІ, звісно, що не опублікували фото та відео страти. Але задля справедливості слід зауважити, що подібний підхід до судочинства міг би багато вирішити й в Україні під час війни, особливо із колаборантами та військовими злочинцями-ґвалтівниками вбивцями. А в мирний час, який би батько не захотів стратити мажорного синка посадовця чи олігарха, який п’яним вбив на дорозі його дитину, і максимум, що йому світить із батьківськими зв’язками умовна судимість, чи дострокове звільнення за півроку?..

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський поінформував уряд про рішення закрити посольство країни в Афганістані з 1 січня 2023 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Угруповання «Талібан» підписало попередню угоду з росією про постачання бензину, дизельного палива, газу та пшениці до Афганістану, неофіційно в обмін на гашиш та героїн, які росія переправлятиме для продажу до європи та США, що досі успішно й робить…

Далі відео, зняте французькими журналістами, публічної страти педофіла-вбивці саджанням на палю (Пакистан?), гуманність страти тут полягає, що педофіл гине майже миттєво, коли раніше засуджених до цієї страти змушували вмирати на палі по кілька діб (відео не для слабкодухих):

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності