Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Перша у західній Україні вітроелектр­о­станція – на Львівщині

У Старому Самборі, що на Львівщині 19 лютого запустили першу у Західній Україні вітроелектростанцію. Проект реалізований спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), який виділив понад 13 мільйонів євро та фондом чистих технологій Світового Банку (СБ). Загальна вартість будівництва перевищує 20 мільйонів євро.

Два її вітряки, заввишки майже 120 метрів і вагою понад 300 тонн кожен, уже діють і здатні забезпечити світлом шість сотень будинків. Проект планують завершити до кінця року – поставлять ще два вітрогенератори.

Річне виробництво електроенергії I-ї черги ВЕС оцінюється у 19,46 млн. кВт год., відпуск в електромережу ОЕС України – 18,68 млн. кВт год. Якщо порівнювати ці дані із споживанням електроенергії Старосамбірським районом (близько 50 млн. кВт год/рік), то це близько третини потреб Старосамбірщини.

Вітряки крутяться, коли швидкість вітру більша, ніж 3 метри за секунду. Але якщо швидкість 25 метрів за секунду, то система автоматично вимикається. Також автоматика захищає станцію від спеки чи під час сильних морозів.
Всього згідно з проектом «Вітер Карпат» планується будівництво трьох вітрових електростанцій на території Західної України загальною потужністю 79,2 МВт.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Джерело: ЖитлоІнЮа

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності